Povestea lui George Constantin începe în 1999, când a reuşit să emigreze în Italia. Timp de un an a lucrat zilier în gara din Milano şi în construcţii, dar a fost prins fără permis de muncă şi trimis înapoi în ţară. Aici a făcut un curs de ospătari, a aplicat pentru Marea Britanie şi a fost admis că şef de restaurant într-un orăşel apropiat de Londra. În şase ani a ajuns manager de hotel şi s-a înscris la cursurile private pentru Officer Control Risk & Close Protection Bodyguard.
Pentru serviciile de pază de elită, pe care George Constantin le prestează din 2006 încoace, românul nostru a ajuns la performanţă să fie remunerat cu mii de euro pe colaborare/proiect, după cum scrie ziarulring.ro. Programul de lucru variază între 3 ore şi 2 săptămâni, la cerere.
Printre cei care beneficiaza de serviciile sale, amintim Philip Pope (viceprimar in St. Ives, Cambridge), Marie Louise Holland (viceprimar in Cambridge), seici din Arabia Saudita si oameni din top 10 cei mai bogati oameni din Marea Britanie. „Cei mai dificili si pretentiosi clienti sunt englezii”, spune George.
„Garda de corp, pe scurt, inseamna sa iti pui viata in pericol pentru o persoana pe care nu o cunosti, dar care te plateste indeajuns ca sa-i oferi protectie. Misiunea mea este de a elimina riscurile unui posibil atentat la viata clientului si de a-l extrage în condiții de siguranță, în cazul apariției unui pericol. Ideea este nu ajungi sa te lupti corp la corp cu cineva, ci sa impiedici orice potential conflict care implica violenta. Ca si garda de corp ai nevoie de rezistenta fizica si de puterea de a te focusa exclusiv pe subiect. Trebuie sa fii o persoana calculata si cu capul pe umeri, sa nu te lasi prada lucrurilor ce iti pot distrage atentia. O secunda de neatentie te poate costa viata ta, a clientului sau cariera”, explică bodyguard-ul.
Candidatul ideal pentru garda de corp VIP trebuie sa aiba rezistenta fizica foarte mare pentru ca „timp de mai multe ore in sir nu ai voie sa te misti din loc decat cel mult de pe un picior pe celalalt, nu ai voie sa bei apa cand iti este sete si nici sa mergi la toaleta”, dezvolta agentul de paza. „Inainte cu o ora de orice job, nu beau apa, nu mananc nimic. Daca beau sau mananc ceva, risc sa am nevoie la baie si atunci clientul nu poate primi serviciul pentru care a platit. Munca mea incepe din momentul in care primesc jobul pe email. Pentru ca trebuie sa fac traseul pe unde voi conduce, trebuie sa gandesc fiecare situatie care poate aparea pe traseu si poate pune clientul intr-o situatie dificila sau riscanta. Trebuie luate in calcul fiecare masina parcata, fiecare colt de strada si fiecare geam de la fiecare casa pe langa care trec cu clientul in masina, fiecare detaliu pentru ca nu cumva sa se creeze un ambuteiaj, iar clientul sa fie atacat sau pus intr-o situatie jenanta”, adauga George.