David Bowie, plâns de întreaga lume. David Cameron: Am crescut ascultând geniul David Bowie

Moartea legendarului cântăreț și muzician britanic David Bowie, care a pierdut lupta cu cancerul, duminică, la vârsta de 69 de ani, după o carieră excepțională de mai multe decenii, a așternut doliul peste lumea muzicii.
Filip Stan
11 ian. 2016, 10:36
David Bowie, plâns de întreaga lume. David Cameron: Am crescut ascultând geniul David Bowie

David Bowie a fost unul dintre cei mai influenți muzicieni ai timpului sau, reinventându-se în mod constant, atât la nivel personal cât și muzical, de la hippiotul din anii ’60 din „Space Oddity” la rockerul sentimental de mai târziu, scrie BBC. Spre deosebire de alți artiști și trupe, David Bowie a părut într-o revoluție permanentă, sfidând orice etichetă. Muzică, moda și sexualitatea au fost teme cu care Bowie s-a jucat, impunându-se ca un adevărat cameleon artistic.

David Bowie a murit în pace astăzi înconjurat de familia sa după o luptă curajoasă de 18 luni cu cancerul. În timp ce mulți dintre voi ne vor fi alături în această pierdere, vă rugăm să respectați intimitatea familiei în această perioadă de durere„, se spune în mesajul de pe contul de Twitter care anunță decesul său.

Moartea lui David Bowie survine la două zile după ce muzicianul își lansase ultimul album, „Blackstar”, în aceeași zi în care împlinea 69 de ani. În acest album, artistul, decis în continuare să surprindă, s-a lăsat sedus de influențe de jazz.

Citeşte şi Fiul lui David Bowie, imagine emoţionantă cu tatăl său, după moartea artistului

Omagiile au început să curgă luni dimineața pe rețelele sociale, din partea fanilor, lumii muzicale sau a diverselor personalități.

Am crescut ascultând și uitându-mă la geniul pop David Bowie. El știa mai bine decât oricine să se reinventeze (…) O mare pierdere„, a declarat prim-ministrul britanic, David Cameron, pe contul său Twitter.

David Bowie a fost una dintre principalele mele surse de inspirație, (a fost) atât de curajos și de creativ, ne-a oferit magie pentru o viață„, a scris și rapper-ul Kanye West.

Citeşte şi David Bowie a murit. Legendarul artist îşi lansase vineri ultimul album

Născut David Robert Jones la 8 ianuarie 1947 într-o familie modestă din Brixton, un cartier popular din sudul Londrei, David Bowie a părăsit școala din adolescență și a devenit celebru în 1969 cu „Space Oddity”, o baladă devenită azi mitică despre Major Tom, un astronaut care s-a pierdut în spațiu.

Vinerea trecută David Bowie şi-a lansat ultimul său album, „darul său de despărţire pentru lumea întreagă”, după cum afirmă producătorul Tony Visconti.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!