David Popovici, gest de campion adevărat. Înotătorul de aur a strâns o sumă colosală pentru a ajuta o mamă a trei copii grav bolnavă și care a rămas fără casă

David Popovici ne-a demonstrat deja că este unul dintre înotătorii valoroși ai României și că e de o ambiție și o strictețe ieșite din comun, acestea fiind, de fapt, secretele succesului său. Acum, sportivul de aur al lumii ne arată că are și un suflet bun și că e dornic să ajute persoanele care au nevoie de acest lucru.
Alina Costache
24 aug. 2022, 14:22
David Popovici, gest de campion adevărat. Înotătorul de aur a strâns o sumă colosală pentru a ajuta o mamă a trei copii grav bolnavă și care a rămas fără casă

David Popovici a făcut un gest demn de laudă în urmă cu puțin timp. Sportivul încearcă să o ajute pe Florentina Filipovici să treacă peste un moment extrem de dificil din viața ei, astfel că își donează casca și ochelarii cu care a înotat la Campionatele Mondiale din acest an, unde a luat două medalii de aur și a stabilit două recorduri mondiale.

Suma pe care a reușit să o strângă David Popovici pentru femeia suferindă e uriașă. Înotătorul a dezvăluit că 1419 oameni au donat și în total s-au strâns până acum 117.865 de lei. Se dorește dublarea acestei sume, până la 200.000 de lei.

După mesajul lui Favid Popovici, au mai fost făcute aproximativ 400 de donații și s-a ajuns la 140.000 de lei.

Sportivul de aur a anunțat că vrea să o ajute pe Florentina Filipovici, în vârstă de 28 de ani, care a fost vicecampioană mondială la canotaj, fiindcă e grav bolnavă și nu are unde să stea alături de cei trei copii ai ei, o fetiță și doi băieți.

„Dacă pot ajuta, nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranţă şi puţin bine, îl donez cu toată inima. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută un fost sportiv de performanţă aflat într-o situaţie de viaţă dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susţineţi şi spuneţi că îmi sunteţi aproape, ca în aceste 2 zile să faceţi o donaţie de minim 25 de lei pentru căsuţa Florentinei”, a transmis David Popovici pe Instagram.

Cine este Florentina Filipovici

„Florentina are 28 de ani și este definiția cea mai bună a unei luptătoare. Vicecampioană mondială la canotaj, se luptă acum cu cancerul mamar aflat în stadiul IV și cu amintirile unei copilării nedrepte și dure. A avut parte de un tată violent, apoi de un soț agresiv. Acum își crește singură cei 3 copii: o fetiță de 7 ani și doi băieți de 3 și 5 ani. Când îi strânge în brațe, nedreptățile trăite și luptele duse par să merite. Inocența și bucuria copiilor îi dau putere să zâmbească și să trăiască în continuare cu speranță.

Visează să se facă bine și să le ofere celor mici în continuare siguranță și o casă plină de iubire. Mult timp și-a purtat singură suferința, convinsă că a cere ajutor este rușinos. Acum însă este copleșită de problemele medicale și simte că nu va reuși de una singură.

Dar Florentina nu este singură. Ne propunem să o sprijinim în lupta cu boala și să o ajutăm să își țină copiii aproape prin construirea unui adăpost sigur, cu condiții decente de trai, astfel încât cei mici să aibă șansa să se dezvolte echilibrat și armonios alături de ea.

Printr-o donație lunară cu cardul pe doneaza.hopeandhomes.ro/ îi poți fi și tu alături, acum, când are cea mai mare nevoie”, a anunţat Hope and Homes for Children Romania.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...