David Popovici, medalie de argint cu echipa României la ştafeta de 4×100 liber

Cu David Popovici vârf de lance, ștafeta combinată 4x100 m liber a României a luat argint la CM juniori din Peru.
Filip Stan
02 sept. 2022, 06:49
David Popovici, medalie de argint cu echipa României la ştafeta de 4x100 liber

David Popovici scrie istorie în Peru! România a câștigat vineri dimineața medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4×100 m liber. Delegația condusă de Camelia Potec a ajuns astfel la a cincea medalie în Peru.

România a cucerit medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4×100 m liber, la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima, competiție transmisă de VOYO.

CM de înot juniori: Aur pentru ştafeta de 4×100 m liber, cu record al competiţiei stabilit de Popovici. Argint pentru Stancu
Vicecampioană europeană de juniori, în această vară, chiar la Otopeni, ștafeta combinată a României a ocupat locul al doilea în finala găzduită de bazinul olimpic din incinta Videna Aquatic Center din Lima.

David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu au încheiat cursa cu timpul de 3:30.39 min. Pe locul întâi s-a clasat Ungaria, iar pe poziția a treia a terminat Italia.

La 50 m liber, Patrick Sebastian Dinu s-a calificat în semifinale, cu timpul 23.31 secunde. Semifinalele sunt programate la noapte, de la 2:12 şi 2:17, ora României.

La 50 m spate, Alexandru Constantinescu s-a oprit în serii. La feminin 200 m spate, Aissia Prisecariu a terminat pe locul 11 şi nu s-a calificat în finală.

România, pe podiumul circuitului de sărituri în apă de la mare înălţime RedBull Cliffdiving. Constatin Popovici şi Cătălin Preda au cucerit aurul și argintul la Mostar
Premierul Nicolae Ciucă: David Popovici şi întreaga echipă de aur a nataţiei au strălucit la Lima şi au purtat pe umerii performanţei tricolorul românesc

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi, un mesaj de felicitare, după victoriile României la Campionatul de Înot din Peru, el arătând că David Popovici şi întreaga echipă de aur a nataţiei au strălucit la Lima şi au purtat pe umerii performanţei tricolorul românesc.

”Felicitări, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, pentru rezultatele extraordinare obţinute la Campionatul Mondial de înot pentru juniori! Succesul istoric al echipei noastre de nataţie este pus în valoare şi de noile recorduri stabilite de David Popovici la probele de 100 de metri şi 200 de metri”, scrie şeful Executivului într-o postare pe Facebook.

”Munca, perseverenţa, talentul şi dedicarea voastră continuă drumul de aur al nataţiei româneşti! Vă suntem recunoscători pentru că ne-aţi umplut din nou inimile de mândrie! Mult succes în continuare!”, mai transmite premierul.

Zestrea României la Campionatele Mondiale de juniori

  • David Popovici – AUR la 200m liber;
    Vlad Stancu – ARGINT la 400m liber şi BRONZ la 800m liber;
    ştafeta masculină de 4x100m liber – AUR;
    ştafeta mixtă de 4x100m liber – ARGINT.

Vlad Stancu, pe 3 la 800m
Vlad Stancu (17 ani) a obţinut în această medalie a doua medalie la Mondialele de Juniori de la Lima, Peru. Bronz la 800m liber, după ce în urmă cu 2 zile cucerise şi argintul în proba de 400m liber.

Brazilianul Steverink, campion la 400m liber, a dominat startul cursei. A condus într-un ritm alert, însă nu l-a putut susţine până la final. Vlad a preferat să îşi dozeze energia şi să stea departe de luptele din faţă. Abia pe ultimii 300m a început să tragă tare, i-a depăşit pe Steverink şi Chmielewski, rivalii de la 400m şi a intrat în lupta pentru medalii.

Spaniolul Carlos Garach Benito s-a desprins şi a confiscat aurul, în timp ce turcul Batuhan Filiz a reuşit cu greu să îi ia faţa lui Stancu, care s-a mulţumit cu medalia de bronz. A încheiat cursa în 7:56.14, la 3.41 secunde de iberic şi la 53 de sutimi de locul 2.

Vlad Stancu va mai intra în bazin duminică, la cursa de 1.500m, unde este campion european de juniori.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'