„Am încercat şi astăzi să negociem cu actualul Guvern felul în care vom putea salariile în avans. Am cerut de asemenea să discutăm despre ceea ce Oltchim are nevoie, despre Arpechim, despre Electrica, CFR sau AVAS.… Nimic din toate astea nu s-a întâmplat sus. Au trecut aproape două ore, moment în care mi-am dat seama că vânzătorul este unul ostil şi total împotriva celui care a câştigat licitaţia. Am cerut domnului Vulpescu, OPSPI, să primească presa în şedinţă pentru a transmite în direct tot ce se întâmplă acolo. Să vedeţi batjocora la adresa cetăţenilor, ca să vedeţi felul în care guvernanţii vor să ne tragă pe sfoară, ca să vedeţi degetul pe care noi l-am întins ca să semnăm contractul, să vedeţi cum ei vor să ne ia mâna toată”, a declarat Dan Diaconescu.
Potrivit acestuia, Remus Vulpescu, şeful OPSPI, a refuzat însă să primească reprezentanţii presei la negocieri.
„Ne cer banii în avans fără să ne ofere niciun fel de contract şi nicun fel de garanţie asumată în contact. Domnul Vulpescu a respins presa. Este cea mai bună dovadă că guvernanţii au ceva de ascuns în privatizarea Oltchim. Am cerut presa ca să vedeţi cât de mincinoşi sunt aceşti oameni”, a completat Diaconescu.
Ultima rundă de negocieri pentru privatizarea combinatului Oltchim are loc, luni, la Ministerul Economiei. Dan Diaconescu trebuie să facă dovada că are cei 45 de milioane de euro pentru a prelua combinat Oltchim. În caz contrar, licitaţia va fi reluată. Potrivit România TV, omul de televiziune nu a făcut încă dovada că deţine banii pentru preluarea acţiunilor Oltchim.
Tot luni, Dan Diaconescu merge şi la Parchetul General unde vrea să depună mai multe plângeri penale împotriva celor care au negociat contractul cu Oltchim.