De ce a refuzat Vass să vină la Economie. Ce spune despre diferenţa dintre watt şi volt

Andreea Paul-Vass susţine că a refuzat să preia conducerea Ministerului Economiei pentru a nu crea "o problemă gratuită" noului Guvern în urma informaţiilor privind incompatibilitatea sa în cazul Hidroelectrica, precum şi din cauza mandatului scurt. Ea face precizări legate şi de reproşurile ce i-ar fi fost făcute de unii lideri PDL, la momentul nominalizării, că nu ar şti diferenţa între watt şi volt.
Romania TV
15 feb. 2012, 09:02
De ce a refuzat Vass să vină la Economie. Ce spune despre diferenţa dintre watt şi volt

„Refuzul meu a avut o raţiune solidă, pe care cred că orice persoană matură o înţelege. Pe de o parte, nu am vrut să creez o problemă gratuită noului Guvern în urma campaniei mediatice care a creat şi amplificat motivele halucinante, neserioase, de incompatibilitate la adresa mea, fără nicio bază legală, morală sau profesională. Am obligaţia de a-mi proba integritatea. Numai cu răbdare pot face acest lucru. Timpul este prietenul meu cel bun„, afirmă Vass, într-o postare pe blog.

Consilierul mai susţine că, pe de altă parte, mandatul scurt nu i-ar fi permis să concilieze acţiunea pe termen lung, viziunea sa pentru acest minister, „în care roadele s-ar fi văzut în viitor”, cu ceea ce îi cerea politica, adică acţiuni pe termen scurt.

„Portofoliul economiei este extrem de important. Pentru dezvoltarea economică solidă a unei ţări e nevoie de strategii de competitivtate pe termen mediu şi lung. Am ajuns la maturitatea necesară pentru a-mi da seama că, în aceste 8 luni de mandat, nu aş fi putut să pun în aplicare aceste strategii oricât de multă bunăvoinţă şi profesionalism aş fi avut eu şi echipa mea. Îmi asum o astfel de responsabilitate dacă am garanţia că pot deveni viabile măsurile pe care le susţin pe termen mediu şi lung. Acţiuni pe termen scurt, acţiuni cu impact imagistic nu mă caracterizează”, mai afirmă consilierul.

Vass mai precizează că face parte din „aceeaşi echipă, în al cincilea an” în care lucrează la programul de guvernare al PDL.

Ca economist care s-a remarcat în timpul celei mai mari crize economico-financiare de dupa al doilea Razboi Mondial, vertijul, turbulenta, nu-mi sunt medii straine, nu ma fac sa-mi pierd capul. Am dat un test politic de maturitate si de profesionalism extrem de dificil. Este simplu sa faci o strategie in conditiile in care economia tarii, a regiunii, a continentului, a lumii merge bine. In schimb, in conditiile pe care le stim cu totii, in care tari sunt declarate falimentare, trebuie o mobilizare extraordinara a priceperii pentru a genera politici care sa duca nu la plutirea economiei nationale, ci la cresterea acesteia”, mai spune vass.

În final, ea a simţit nevoia să facă precizări legate de povestea „watt vs volt”.

Niciun lider al PDL nu m-a intrebat care este diferenta din watt si volt. Domnul Berceanu este un coleg inteligent si ironic. Insa diferenta dintre watt si volt trebuie sa o cunoasca orice absolvent de liceu. Nu trebuie sa faci o facultate de electrotehnica pentru asta. La fel cum orice politician trebuie sa cunoasca diferenta dintre putere si tensiune pentru a-si construi tovarasiile„, a spus Vass.

Andreea Paul-Vass a fost nominalizată pentru portofoliul Economiei, dar a refuzat să preia postul de ministru, afirmând doar că argumentele sunt în primul rând personale şi că le mulţumeşte colegilor din PDL pentru încrederea acordată.

Potrivit gandul.info, în principiu, liderii PDL nu au avut mari obiecţii în privinţa noilor miniştri, singura problemă fiind în cazul Andreei Paul Vass, propusă de Emil Boc, pentru a-i lua locul lui Ion Ariton. „Ce să caute la Economie când nu ştie care este diferenţa dintre watt şi volt”, ar fi comentat un lider PDL nemulţumit.

A doua zi după refuz, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că mama consilierului este în conflict de interese, arătând că firma acesteia a primit două contracte în valoare de 21.180 de lei de la Primăria comunei Bobota, judeţul Sălaj, unde aceasta este consilier local.

La începutul lunii februarie, Vass a fost numită în postul de membru al comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a companiei Hidroelectrrica, prin decizie a premierului de atunci, Emil Boc.

În calitate de membru al comisiei guvernamentale de privatizare Hidroelectrica, consilierul premierului va avea acces prioritar, din timp, la mai multe informaţii legate de listarea companiei şi va aproba, alături de ceilalţi membri ai comitetului, atât prospectul final de ofertă publică anterior depunerii acestuia la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, cât şi preţul de ofertă al acţiunilor nou-emise.

Cumnatul Andreei Paul-Vass, Dan Paul, deţine firma de brokeraj Finaco Securities, este preşedinte al Asociaţiei Brokerilor şi membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La firma Finaco Securities a lucrat ca broker şi Cristian Paul, soţul Andreei Paul-Vass şi fratele lui Dan Paul. Cristian Paul are acţiuni la mai multe companii listate la Bursa de Valori.

 

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. S-a dat ordin de la UE. Ce se pregătește chiar acum
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Codul Rutier 2024. Obstacolul de care se tem toți șoferii. Sancțiunile sunt drastice
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'