De ce ar trebui să folosești ulei în scurgerile de pe podea din baie și din bucătărie

Păstrează sigiliul de apă în scurgerile tale de podea, prevenind uscarea acestuia cu un strat subțire de ulei de gătit. Acest lucru va împiedica mirosurile neplăcute să intre în casa ta.
Alina Costache
23 iun. 2024, 06:40
De ce ar trebui să folosești ulei în scurgerile de pe podea din baie și din bucătărie

Sub fiecare scurgere din casa ta există un sifon care reține apă și previne gazele de canalizare să ajungă în aerul pe care îl respiri. Dar dacă ai un duș care nu a mai fost folosit de când au plecat copiii în tabără sau o scurgere de podea care nu este folosită niciodată, apa din sifon poate să se evapore în timp. Acest lucru permite intrarea gazelor de canalizare urât mirositoare sau chiar periculoase. Soluția? Uleiul de gătit.
Întreținerea periodică a scurgerilor

Pentru a te asigura că scurgerile tale funcționează corespunzător și că nu vei avea probleme cu mirosurile neplăcute, este important să verifici periodic nivelul apei din sifoane. Dacă observi că a scăzut, toarnă imediat o găleată de apă și adaugă ulei de gătit. Această întreținere regulată te va ajuta să eviți problemele și să menții un mediu plăcut și sănătos în casa ta.

Pe lângă utilizarea uleiului de gătit, există și alte măsuri pe care le poți lua pentru a menține scurgerile în stare bună:

1. Curățarea regulată: Utilizează produse de curățare specializate pentru scurgeri sau soluții naturale, cum ar fi oțetul și bicarbonatul de sodiu, pentru a îndepărta depunerile și a preveni blocajele.

2. Verificarea periodică a sifoanelor: Asigură-te că toate sifoanele din casa ta sunt pline cu apă și funcționează corespunzător.

3. Evitarea aruncării deșeurilor solide: Nu arunca resturi de mâncare, grăsimi sau alte deșeuri solide în scurgeri, deoarece acestea pot cauza blocaje și mirosuri neplăcute.

Prin implementarea acestor sfaturi și utilizarea uleiului de gătit pentru a preveni evaporarea apei din sifoane, vei putea menține scurgerile tale în stare bună și vei evita problemele legate de mirosurile neplăcute și gazele de canalizare.

Vezi AICI cum scapi de mirosurile neplăcute din scurgere.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. La volan era un adolescent de 16 ani
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!