O bună parte din români consumă pâine, așa că nici vânzările nu stau deloc rău. De aceea, la raft pot fi găsite foarte multe tipuri de pâine, care mai de care mai colorate. Totuși, puțini dintre noi suntem atenți la culorile de pe ambalajele acestora. Detaliile nu sunt numai de design, ci au o semnificație cu totul aparte.
De la franzela tradițională la chifle și baghete, toate acestea sunt ambalate într-un mod care conferă un termen de valabilitate mai mare. De multe ori, ambalajele sunt prevăzute cu un termen de expirare, însă culorile de pe acestea indică mai mult decât v-ați putea aștepta.
Citește și : Câți câini ai voie să crești în România în 2025? Regulile clare introduse de ANSVSA
Culorile de pe ambalajele de pâine nu sunt alese la întâmplare, fiecare nuanță semnificând ziua în care pâinea a fost coaptă.
Astfel, culoarea albastru indică faptul că pâinea a fost coaptă luni, verdele semnifică marți, iar portocaliul se referă la produsele coapte miercuri. Roșul reprezintă ziua de joi, alb înseamnă vineri, iar galbenul indică sâmbăta.
Citește și : Se spală sau nu după Paşte? Ce interdicții avem în Săptămâna Luminată, atenţie mare!
Culorile nu numai că ajută la identificarea zilei de producție, însă oferă și o informație utilă pentru consumatori, în ceea ce privește prospețimea produselor de panificație. În România, majoritatea pâinilor sunt ambalate cu banda clips roșie sau albă, iar uneori este notată și data de expirare, deși acest lucru nu este întotdeauna valabil.