De obicei, noi, românii, când facem o prajitură, ne asigurăm că o terminăm până a doua zi. În schimb, nemții își iau porția necesară pe ziua respectivă, iar, apoi, pun prăjiturile rămase la congelator.
Rareori, oamenii din ziua de azi preferă să facă prăjituri de casă, deoarece este mult mai ușor să îți faci pofta cu o mini-prăjitură cumpărată din comerț. Însă, în momentul în care gospodinele aleg să facă dulciuri de casă este foarte greu să te rezumi la o singură porție.
Citește și: Află cum se prepară adevărata esență de portocale pentru prăjituri. Ieftin, simplu și fără conservanți
Din punct de vedere al sănătății este mult mai indicat să prepari mâncarea acasă, deoarece poți controla ingredientele și cantitățile pe care vrei să le folosești. De asemenea, poți să nu folosești coloranți artificiali, sau prea mult zahăr. Pe lângă aceste aspecte, gătitul este o activitate creativă, prin intermediul căreia poți să petreci mai mult timp cu familia, sau prietenii.
Ca orice alt lucru, gătitul în casă are și părțile sale mai puțin plăcute, pe lângă curățenia pe care trebuie să o faci după, există riscul de a mânca o cantitate mult prea mare, lucru nerecomandat din punct de vedere al regimului alimentar.
Pe lângă experiența pe care ti-o poate oferi fiecare local în parte, te poți bucura de noi gusturi și de prăjituri realizate de profesioniști. De asemenea, faptul că poți avea o porție limitată de calorii reprezintă un avantaj pentru menținerea siluetei.
Ideea de a congela prăjiturile de casă nu este așa rea, întrucât poți îmbina utilul cu plăcutul, având totodată și o alimentație sănătoasă. Astfel, putem lua exemplul nemților pentru prăjiturile realizate în casă.