De ce e necesar să pui bile din folie de aluminiu în maşină atunci când speli? Explicaţia constă în faptul că aluminiul reduce electricitatea statică și îmbunătăţeşte acțiunea detergentului. Încearcă acest truc şi vei vedea că nu vei mai renunţa la el.
Aluminiul este un material neferomagnetic, adică nu se magnetizează ușor. Foița sa funcţionează ca un conductor de căldură. Având această calitate, de a nu se magnetiza uşor, folia de aluminiu menține hainele în stare bună în timpul spălării. Mai târziu, se adaugă detergentul şi balsamul.
Citeste si Trucuri pentru maşina de spălat. 5 greşeli frecvente pe care le face orice gospodină
Folia de aluminiu poate fi folosită pe ambele părți, diferența dintre părțile lucioase și cele mate fiind doar un rezultat al fabricării hârtiei. Astfel, nu va conta în ce mod este folosită.
Acest truc păstrează starea impecabilă a articolelor de îmbrăcăminte. Aluminiul va absorbi toată energia electrică care este eliberată în timpul spălării, prevenind deteriorarea hainelor.
Mai sunt câteva aspecte foarte importante de care trebuie să ţii seama atunci când bagi rufele la spălat, pentru a nu le deteriora. Este important ca cearșafurile albe și lenjeria de corp să fie spălate la 90 de grade. Lenjeria de pat colorată se spală la 60 de grade. În schimb, hainele din mătase trebuie spălate fie manual, fie la programul dedicat materialelor delicate. Hainele din bumbac se spală la 30-40 de grade.
Dacă hainele sunt foarte murdare, aplică pe ele câteva picături de detergent lichid sau detergent special pentru îndepărtarea petelor și abia apoi bagă-le în mașina de spălat.
Maşina de spălat are programe speciale pentru fiecare tip de rufe, dar nici acestea nu sunt infailibile, astfel că la final multe dintre acestea fie se rup, fie se decolorează, fie li se întrepătrund culorile.
Deși pare a fi un subiect cât se poate de banal, spălarea prosoapelor din microfibră necesită multă atenție la detalii. Gospodinele recomandă ca prosoapele să fie puse separat în mașina de spălat și să fie curățate fără să se amestece cu alte haine.
Înainte de ale pune în maşină, scutură bine de tot prosoapele pentru a îndepărta murdăria și praful existente, astfel încât acestea să nu ajungă să fie redistribuite înapoi pe prosoape, în mașina de spălat.
Este necesar, de asemenea, ca prosoapele din microfibră să fie spălate după fiecare utilizare, altfel mizeria prinsă în fibre poate zgâria și deteriora suprafețele pe care le lustruieşti.