De ce e bine să pui crenguţe de rozmarin pe calorifer. Trucul care are grijă şi de sănătate ta, şi de facturi

Mirosurile din locuință pot deveni insuportabile, dar iată că rozmarinul vine în ajutorul gospodinelor. Pus pe caloriferul cald, rozmarinul, o plantă aromatică, va face minuni în căminul tău.
Alina Costache
02 nov. 2024, 14:22
De ce e bine să pui crenguţe de rozmarin pe calorifer. Trucul care are grijă şi de sănătate ta, şi de facturi

Dacă pui rozmarin pe calorifer, vei putea rezolva o problemă des întâlnită în casă, mai ales în sezonul rece. Este un truc foarte util și merită aplicat mai ales în sezonul rece. Aroma acestei plante este una foarte plăcută.

De ce e bine să pui rozmarin pe calorifer. Puțini știu despre acest truc

Atunci când în casă sunt mirosuri puternice, cum ar fi cele din bucătărie și din baie, acestea ajung în toată casă și pot fi foarte deranjante. Mirosul general din locuință devine, astfel, unul neplăcut.

Din fericire, există o soluție simplă pentru această problemă și nu implică utilizarea odorizantelor costisitoare. Ai nevoie de un ingredient natural, care poate face minuni atunci când vine vorba despre mirosul neplăcut din casă.

Cum să aerisești corect caloriferele. Doar așa plătești mai puțin la căldură

Acest ingredient te ajută dacă vrei să scapi de mirosul de aer închis. Ai nevoie de niște rozmarin, care trebuie pus pe caloriferul cald pentru a crea o aromă plăcută în casă.

Este cunoscut faptul că rozmarinul e o plantă aromatică, cu un miros foarte plăcut. În general, se folosește în bucătărie, pentru a asezona anumite preparate culinare, precum fripturile, care vor fi mult mai aromate.

Rozmarinul nu se folosește numai pentru a condimenta felurile de mâncare, ci are și efecte purificatoare. Planta se poate utiliza pentru a purifica aerul din casă și pentru a-i oferi o aromă proaspătă.

Tot ce trebuie să faci pentru a obține un miros plăcut în casă este să pui pe calorifer câteva crenguțe de rozmarin. Iarna, atunci când ai caloriferele pornite mereu, este ideal să utilizezi un astfel de odorizant natural.

Aerul cald pe care îl emană caloriferul va proiecta aroma rozmarinului în toată camera. Aroma va fi una proaspătă și nu vei mai simți mirosurile neplăcute.

Dacă ai în casă un șemineu, poți obține același efect. În acest caz, poți arde câteva crenguțe de rozmarin, împreună cu lemnul, pentru a parfuma camera.

În cazul în care nu ai crenguțe de rozmarin în casă, poți să folosești ulei de rozmarin. Trebuie să adaugi câteva picături din acest ulei pe un prosop curat, pe care să-l pui pe calorifer.

Totodată, poți combina rozmarinul și cu alte plante. Printre acestea se numără cojile de citrice, acele de pin și batoanele de scorțișoară.

De ce e bine să pui rozmarin pe calorifer

Motivul pentru care ar trebui să pui frunze de dafin pe calorifer. Trucul care te scapă de cheltuieli

Rozmarinul nu este singura plantă care ajută. Probabil că fiecare dintre noi ne putem gândi măcar și la câteva rețete care folosesc frunzele de dafin printre ingrediente.

Citește și Truc uimitor: motivul pentru care ar trebui să așezi seara 2-3 frunze de dafin pe calorifer. Minunea se întâmplă cât ai clipi

Însă, câți români știu că acest ingredient atât de versatil poate fi folosit și dincolo de bucătărie? Mai ales în perioada de iarnă, dafinul poate fi folosit într-un mod cu totul diferit.

Probabil că deja ai mai auzit că există diferite produse din bucătărie ce pot fi folosite și în restul casei, pentru o mulțime de lucruri.

Adesea, este vorba despre bicarbonat și oțet, care sunt unele dintre cele mai versatile lucruri pe care le ai în bucătărie.

Dafinul este foarte util în perioada de iarnă, deoarece îți poate oferi un mare avantaj, ne poate face întreaga casă să miroasă frumos!

Mai exact, acest ingredient banal din bucătărie te poate scăpa de dat banii pe nenumăratele odorizante care se găsesc în comerț și al căror miros dispare în doar câteva minute, după ce le utilizezi!

Trucul ingenios este folosit de mult timp, iar tot ce îți trebuie pentru a-l pune în aplicare sunt câteva frunze de dafin!

Iarna, pe măsură ce acesta se va încălzi, dafinul va începe să ofere un miros plăcut casei tale, iar în numai câteva minute, întreaga atmosferă va fi schimbată.

Iar pe lângă mirosul plăcut pe care îl poate emana, frunzele de dafin mai pot fi utilizate și în alte moduri, potrivit NewsFlash.ro.

De exemplu, cu toții suntem de acord că insectele nu sunt niciodată un musafir binevenit în casele noastre!

Citește și La ce te ajută ceaiul din frunze de dafin. Are beneficii uimitoare în lupta cu cancerul

Ei bine, dacă plasezi puțin dafin prin cămară, sertare, ori prin locurile pe unde am văzut insecte, le vei putea alunga cu ușurință din locuință!

De ce se pune folie de aluminiu în spatele caloriferelor. Trucul prin care economisești la factură

Chiar dacă în mod normal sunt obișnuiți să folosim folia de aluminiu exclusiv în bucătărie, aceasta are proprietăți nebănuite.

Folia de aluminiu și folia cu bule sunt utilizate într-o mulțime de scopuri, însă sigur nu te-ai fi așteptat la o astfel de utilitate pentru ele. Iarna aduce temperaturi extrem de joase, motiv pentru care orice locuință necesită încălzire temeinică, indiferent de nivelul de izolare. De aceea, ai putea încerca să pui folie de aluminiu în spatele caloriferelor pe timp de iarnă și vei observa un fapt neașteptat. Poți să îți protejezi casa și să conservi căldura la interior cu ajutorul acestei tehnici speciale. Metoda este una inedită, dar extrem de eficientă.

Practic, caloriferele atașate în general de pereții exteriori au parte de pierderi semnificative de căldură, mai cu seamă atunci când nu există o izolație corespunzătoare a clădirii. De aceea, poți încerca o metodă inedită de a înlătura pierderea căldurii prin aplicarea foliei de aluminiu în spatele caloriferelor. Astfel, căldura va fi împinsă înapoi în camera ta. Poți folosi chiar folia pe care o ai în bucătărie dacă este de foarte bună calitate. În caz contrar, poți cumpăra una specială, la un preț accesibil.

Citește și: Cum să economiseşti bani în timpul Sărbătorilor de Iarnă. Sfaturi pratice pentru un Crăciun şi un Revelion ieftine

Covoarele sunt la fel de bune ca fibra de sticlă când vine vorba de izolarea termică și de zece ori mai bune decât podeaua în sine. Ele pot reduce costurile la energie și, prin urmare, ai parte și de o metodă prietenoasă cu mediul de a păstra căldura în interior. Acestea captează căldura în interior. Cel mai bine este ca o cameră să poată fi acoperită cu mochetă de la perete la perete, astfel încât pierderea să fie cât mai mică posibil. De asemenea, covoarele te vor ajuta să simți mai mult confort, astfel că te vor împiedica să crești gradul de căldură din termostat.

Ferestrele sunt și ele una dintre cele mai mari surse de pierdere de căldură. Cu toate acestea, o soluție inedită și simplă te va ajuta să elimini această problemă. Folia cu bule de aer ar putea opri cu ușurință pierderea căldurii de la interior. La nivelul unei ferestre cu un singur geam se pot reduce pierderile de căldură cu până la 50%, iar pe o fereastră cu geam dublu până la 20%. Tot ce ai nevoie pentru a aplica folia cu bule este o pereche de foarfece și un pulverizator pentru a lipi folia pe fereastră. Este recomandat să folosești folie cu bule mai mari, deoarece acestea vor permite să pătrundă mai multă lumină în casă.

DailyBusiness
Sunt vizați TOȚI ROMÂNII! Klaus Iohannis a semnat legea AZI
Spynews
Roxana Blenche, schimbare de look. Ce și-a făcut la păr prezentatoarea de la Hello Chef / FOTO
Bzi.ro
Aroganță maximă a vedetei! Delia a decojit un ou fiert în geanta Balenciaga!
Fanatik.ro
Municipiul și județul din România unde și-a făcut apariția un animal agresiv. I se spune lupul auriu și oamenii sunt terorizați. E încă plin de turiști și autoritățile n-au cum să intervină. Populația e sfătuită să-l evite și să se îndepărteze de urgență
Capital.ro
Dispare Celentano din Las Fierbinți?! Anunțul teribil al lui Adrian Văncică: Bă băiatule, ți se ia!
Playtech.ro
Monica Anghel, superbă pe podiumul de modă. Vedeta e din ce în ce mai suplă!
DailyBusiness
Ai nevoie de bani pentru încălzire? Iată cum depui documentele necesare
Adevarul
Cât de atractivă mai e munca în străinătate. Cât câștigi ca sudor în Germania, cât se plătește în Letonia
wowbiz.ro
Mărturia sfâșietoare a vecinei celor trei români morți în Valencia. Ce s-a întâmplat cu doar câteva minute înainte ca Gabi, Dana și fiica lor să fie înghițiți de inundații
Spynews
Cum arată casa lui Sorin Brotnei de la Asia Express. Concurentul a renovat și două locuințe vechi în Maramureș / FOTO
Spynews
Când va naște Larisa Iordache. Fosta gimnastă și soțul ei, Cristian Chiriță, se pregătesc să devină părinți de fetiță
Evz.ro
Surpriza din servieta diplomat. Marele secret al lui Nicolae Ceaușescu
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
kanald.ro
16 români sunt dați dispăruți în Spania, în urma inundațiilor! MAE verifică informațiile cu privire la cetățenii dispăruți
Cancan.ro
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat la TV și a căzut pradă substanțelor interzise
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Marea cântăreață a României s-a stins în cel mai cumplit fel. Și-a prevestit moartea violentă
StirileBZI
Investitorii români se tem de creșterea taxelor după alegeri!
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
stirilekanald.ro
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții despre tradițiile din Sâmbăta Morților
substantial.ro
Medvedev avertizează SUA asupra riscului unui al Treilea Război Mondial
MediaFlux
Lovitură pentru DONALD TRUMP! Poate PIERDE TOT! SONDAJ de ultimă oră
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
România introduce prima aeronavă pentru stimularea precipitațiilor, printr-un proiect inovator cu SUA