Majoritatea românilor consumă pâinea aproape zilnic, însă puțini știu cât poate fi de nocivă pentru organism.
Florin Dumitrescu explică că trebuie să fim foarte atenți la ce pâine cumpărăm.
„Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine în viața ta. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie, o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat, i-a curs bidonul de afânător, era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine și i-a făcut gaură în beton. Ăla a căzut ca picătura chinezească, peste noapte i-a făcut gaură în beton, de 12 centimetri. Asta se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi. De asta, atunci când cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi așa. Eu de asta mănânc lipie, faină cu apă”, a declarat chef Florin Dumitrescu, în cadrul podcastului moderat de George Buhnici.
Dacă ai obiceiul să îți cumperi pâinea din suprmarket, ei bine, există un truc care te poate ajuta să îți dai seama dacă produsul e proaspăt sau nu. Un tânăr a arătat pe TikTok trucul care te poate salva.
Pe ambalaj există un simbol care nu ar trebui să fie ignorat de cumpărători. Iată tot ce trebuie să știi despre acest subiect.
Citește și Cât mai costă pâinea în România? Motivele care au provocat modificarea preţului
Jordan Howlett, tânărul din San Diego, a arătat pe platforma TikTok care este lucru la care ar trebui să fie atenți atunci când cumpără păine din hipermarketuri. Totul stă într-un simbol care apare ambalajul produsului. Concret, pâinea vine ambalată și prinsă cu cleme de plastic colorate. Fiecare zi a săptămânii are dedicată o anumită culoare. Acestea sunt următoarele: Luni (albastru), Marți (verde), Joi (roșu), Vineri (alb), Sâmbătă (Galben).
„Am aflat că toată viața mea am cumpărat pâine greșit. Cumpărarea pâinii este strategică. Dacă urmați această strategie specifică, puteți prelungi perioada de valabilitate. Acum, când cumpărați pâine, au aceste cleme de plastic atașate de ambalaj. Acestea sunt au o anumită culoare dintr-un motiv clar. Culoarea clemei vă va spune în ce zi a fost coaptă pâinea. Așa că dacă vrei pâine proaspătă o poți căuta pe cea făcută cu doar o zi înainte. Nimic mai simplu”, a spus Jordan, pe internet.