Salata verde este foarte bogata in apa (95%) si absoarbe din sol multe vitamine si minerale hidrosolubile. Laptuca este bogata in vitaminele B, in special acid folic, ce contribuie la formarea materialului genetic al celulelor si la elaborarea globulelor rosii. Doar 100 de grame de salata verde acopera 75% din necesarul zilnic de acid folic al femeilor insarcinate. La femeile care alapteaza, salata verde stimuleaza lactatia.
Laptuca contine si vitamina C, potasiu, iod, cupru, mangan, zinc, fier si magneziu, betacaroten si vitamina E. Fierul din salata verde este foarte bine absorbit de catre organism. Consuma salata verde pentru cresterea nivelului hemoglobinei, daca ai anemie.
Trebuie mentionat faptul ca salata verde este leguma cea mai bogata in siliciu organic. Acest mineral joaca un rol esential in asimilarea si elaborarea calciului. De asemenea, siliciul protejeaza sistemul cardiovascular si actioneaza ca un antidot al aluminiului care este absorbit de organism. Laptuca este bogata si in celuloza si clorofila si are o mare putere antiseptica in corp, contribuind la curatarea si hranirea sistemului sanguin.
Persoanelor care au valori crescute ale colesterolului si glicemiei li se recomanda salata verde, in care se adauga ulei de masline obtinut prin presare la rece si otet de mere.
Citeşte mai mult pe curademiere.ro
Citeşte şi Ce nu ai ştiut niciodată despre salata verde din supermarket. Mărturisirea specialiştilor