De ce este bine să ţii post negru până la orele 15.00 în Săptămâna Mare. Părintele Vasile Ioana: „Mântuitorul a fost răstigit la 12.00. Cât este El pe cruce, haideţi să pătimim împreună cu El”

În Săptămâna Patimilor, biserica le recomandă credincioşilor să ţină post negru până la apusul soarelui, apoi să ia agheasmă şi să mănânce anafură. Cei care nu reuşesc să ţină atât de riguros postul pot să postească doar până la orele 15.00.
Alina Costache
11 apr. 2023, 14:28
De ce este bine să ţii post negru până la orele 15.00 în Săptămâna Mare. Părintele Vasile Ioana:

Părintele Vasile Ioana explică faptul că postul negru se ţine până la orele 15.00, deoarece aceea este ora la care Domnul Iisus Hristos a fost coborât de pe cruce şi dus în mormânt. Părintele dă asigurări că şi acest post ţinut până la amiază este bine primit.

Părintele Vasile Ioana recomandă post negru în Săptămâna Patimilor sau cel puţin până la orele 15.00

Parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” spune că este util să ţinem post negru în Săptămâna Patimilor deoarece, în acest mod, pătimim odată cu Mântuitorul şi, astfel, ne apropiem de Dumnezeu.

În Săptămâna Mare, haideţi să pătimim împreună cu El ca să ne putem bucura la Înviere cu El, ca să ne putem bucura de victoria prin suferinţă, haideţi şi noi să răbdăm cu El. Haideţi să ne fie foame, că şi Lui I-a fost foame… de lume. Haideţi să răbdăm puţin. Cine poate şi e sănătos să nu mănânce nimic până apune soarele. Nici apă, nimic. Apune soarele, iei trei guri de agheasmă mare, anafură şi apoi mâncare uscată fără ulei toată săptămâna.

@orthodoxlifeforever 🙏🏼#40zile #saptamanamare#saptamanapatimilor#postsirugaciune #doamneajuta🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏 #pacesiiubire❤ #dumnezeu_e_cu_tine1 #crestinortodox✝️🙏🏻 #fyp#godislove #godispeace #parintelevasileioana#godisgood #dumnezeuteiubeste#creddoamne#sfintelepasti ♬ Iubite-Voi Doamne / Agapiso Se Kyrie – Vlad Rosu

Cunosc oameni care până miercuri nu mănâncă nimic. Mai mănâncă în Joia Mare, cu untdelemn, că e împărtăşanie în Joia Mare şi de Joia Mare seara nu mai mănâncă nimic până în noaptea de Paşte. Nu poate oricine asta, dar cine are putere şi dragoste de Dumnezeu şi poate şi e sănătos, până seara să nu mănânce nimic.

Citeste si Se pot mânca fructe de mare în post? Părintele Vasile Ioana dă răspunsul: „Eu am mâncat risotto cu calamari pe Muntele Athos în Postul Mare. N-oi fi eu deasupra călugărilor athoniţi”

Cine nu poate aşa, măcar până la 15.00. Eu aici mă încadrez, am şi eu nişte neputinţe ca urmare a muncii pe care o fac, şi mănânc la 15.05. Pentru că Domnul a fost răstignit la ora 12.00 şi a stat pe cruce până la 15.00. Şi atunci, cât e El pe cruce, să fim şi noi împreună în pătimire cu El.

Nu poţi nici aşa, bea apă. Dar începe cu agheasma mare. Deci haideţi să fie altfel săptămâna asta. Cu desăvârşire fără relaţii trupeşti, fără ceartă, curăţenie sufletească”, recomandă părintele Vasile Ioana în predica ţinută de Florii.

Citeste si Părintele Vasile Ioana aruncă bomba despre spălatul în ziua de duminică. „Dumnezeu nu e absurd. Nu ar trebui să înghițim tradiții prostești”

 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!