Specialiștii sunt de părere că nu folosește nimănui o cafea consumată în grabă la ora 6 dimineața. Pentru ca minunata cafea să aibă un efect maxim trebuie consumată între orele 10.00-12.00, întrucât atunci scade nivelul de cortizol din organism, potrivit secretele.com.
Foarte important atunci când deschideți o cafea este să o păstrați în recipientul original. Doar așa își va păstra proprietățile în ceea ce privește sporirea antioxidanților.
Persoanele care suferă de anxietate, au probleme cu refluxul gastroesofagian sau diabet nu trebuie să depășească o ceașcă cu cafea pe zi.
Orice persoană adoră să consume o cafea dulce, însă cea mai mare greșeală este să o transformați într-un desert.
Nu uitați că, alimentul care stabilizează nivelul de zahăr din sânge și reduce riscul apariției diabetului de tip 2 este tocmai cafeaua.
Cafeina este în stare să-i facă pe oameni să fie mai deschiși discuțiilor, potrivit ultimelor studii. Tocmai de aceea, o ceașcă cu cafea este recomandată înaintea unui examen sau a unei întâlniri importante. Nu în ultimul rând specialiștii asociază consumul de cafea cu creșterea longevității și prevenirea apariției Alzheimer-ului.
Citeşte şi CAFEAUA DECOFEINIZATĂ. 5 lucruri mai puţin cunoscute despre aceasta