Mirosul neplăcut al hainelor după spălare poate fi frustrant și deranjant. De cele mai multe ori acest lucru se întâmplă din cauza unor greșeli comune pe care le facem în procesul de spălare. Pentru a remedia această problemă este esențial să identifici mirosul.
De exemplu, mirosul acru al hainelor se datorează în mare parte prezenței bacteriilor. Faptul că hainele au rămas murdare prea mult timp înainte de a fi spălate permite bacteriilor să se înmulțească în țesătură, potrivit ego.ro. Un alt factor care poate contribui la mirosul acru este supraîncărcarea mașinii de spălat cu o cantitate prea mare de haine în timpul ciclului de spălare.
Citește și: Lucruri pe care să nu le faci când speli rufele. Greșelile care îți pot strica hainele și mașina de spălat
Miros îmbâcsit sau de mucegai poate reprezenta un pericol pentru sănătate, deoarece sporii de mucegai se pot multiplica rapid și pot provoca diverse probleme, inclusiv reacții alergice. Acest miros neplăcut apare după spălarea hainelor, în special în sezonul rece, și lăsarea lor în mașina de spălat pentru o perioadă îndelungată după ce ciclul de spălare s-a încheiat.
Citește și: De ce nu trebuie să spălați rufele la 40 de grade. Ce se întâmplă când faceți asta
Dacă detectezi un miros de clor sau alte substanțe chimice pe haine după spălare este posibil ca această problemă să fie cauzată de prezența calcarului în exces în apa cu care ai spălat. Aceasta este o caracteristică a apei dure, care poate afecta nu doar mirosul hainelor, ci și mașina de spălat.
De asemenea, temperaturile prea scăzute sau ciclurile de spălare scurte pot duce la persistența mirosului.
Totodată, reziduurile din mașina de spălat pot contribui la mirosurile neplăcute ale hainelor. De-a lungul timpului, curăță mașina de spălat și utilizează produse de îndepărtare a calcarului pentru a menține eficiența procesului de spălare.