O vorbă înțeleaptă spune că atunci când ceva e gratuit, înseamnă că tu ești produsul. Această frază se aplică la majoritatea platformelor online pe care le folosim zilnic. Fie că e vorba de motoare de căutare, servicii de email sau rețele sociale, ele există doar pentru că au acces la datele utilizatorilor, date pe care le pot valorifica într-un fel sau altul.
Facebook, însă, este un serviciu despre care am putea spune că ne cunoaște mai bine decât ne cunosc rudele noastre. Folosim rețeaua lui Zuckerberg pentru a găsi știri, pentru a comunica și pentru a ne exprima gândurile, fie sub formă de statusuri, fotografii, clipuri video sau melodii.
Rețeaua se folosește de activitatea noastră atât pentru a atrage companiile de publicitate, oferindu-le date care le permit să găsească mai repede publicul țintă, dar și pentru a ne ține pe noi blocați mai mult timp în bula albastră.
Acum, s-ar părea că Facebook își modifică algoritmii pentru a afla și mai multe despre obiceiurile noastre. Mai exact, vrea să analizeze cât de mult ne petrecem pentru a citi sau a privi ce publică prietenii noștri.