De ce modelul de sneakers Nike Dunk este un must-have pentru colecția tuturor fanilor stilului sport?

Istoria tumultuoasă a încălțămintei Nike Dunk poate servi drept inspirație pentru un serial bun de televiziune.
Alina Costache
20 sept. 2023, 08:17
De ce modelul de sneakers Nike Dunk este un must-have pentru colecția tuturor fanilor stilului sport?

Căutații sneakers au fost lansați pentru prima oară în 1985 ca încălțăminte pentru tinerii sportivi care erau studenți la facultate. Aceștia au fost creați în culorile specifice anumitor echipe. În anii ‘90, când popularitatea modelului Nike Dunk a scăzut, acesta a început să fie purtat de cei care practicau skateboarding-ul. Acesta a fost începutul celei de-a doua vieți pentru produsul anilor ‘80.

În 1998, brandul a răspuns nevoilor skaterilor și a modificat designul, înlocuind limba originală cu una din nailon. Noile culori și modele au făcut ca Nike Dunk să fie un produs foarte căutat și de către iubitorii stilului sport. În Manhattan, aproape că a fost bătaie pe modelul „Pigeon” Dunk Low, creat de Jeff Staple în 2005. În prezent, promovarea acestei linii reprezintă o parte integrantă a strategiei brandului Nike de a dezvolta colecția SB de încălțăminte și articole vestimentare create pentru fanii skateboarding-ului. Nike Dunk este foarte popular și printre entuziaștii streetwear. Datorită numeroaselor colaborări interesante, cererea este în creștere.

Nike Dunk – încălțăminte care spune o poveste

Designul simplu face ca acest model să fie unul foarte versatil. În același timp, este loc și pentru experimentarea cu diverse culori. Aceste caracteristici au făcut ca Nike Dunk să devină o parte intrinsecă a stilului b-boy și a istoriei streetwear-ului. Colecția Nike Dunk High a păstrat forma originală caracteristică designurilor de baschet din anii ‘80. Însă, în anii ‘90, o versiune cu profil redus a provocat o adevărată isterie: Nike SB Dunk Low. Nike Dunk este unic în materie de modele de încălțăminte și oglindește trendurile din muzică, artă și cultura pop. Printre sursele de inspirație folosite pentru a crea ediții limitate se numără templele din Shanghai, cultura Mexicului, poveștile clasice, homarii și outfit-urile cavalerilor Jedi. Există atât de multe opțiuni, încât toți fanii stilului streetwear pot găsi un model care să le exprime complet personalitatea.

JD oferă cele mai noi variante Nike Dunk: modele retro cu accente moderne pentru bărbați și Nike Dunk pentru femei în culori care sunt trendy în streetwear. Să nu uităm nici de tinerii fani ai ținutelor lejere – și pentru ei avem modele Nike Dunk confortabile. Modelele pentru copii și juniori nu vor dezamăgi tinerii din parcurile de skateboarding, dar nici când aceștia se află în drum spre școală. Acest tip de încălțăminte poate fi asortat cu o pereche de pantaloni jogger, rochii largi și pantaloni scurți, pentru un look retro.

De pe rampa de skateboard în garderoba ta

Există mai multe motive pentru care Nike Dunk a devenit un must-have pentru skateri. Toate acestea sunt încă perfect valabile. În 2002, Nike a lansat versiunea cu amortizare Zoom Air și limbă căptușită, și anume super-popularul Nike SB Dunk Low. Ce face ca acești sneakers legendari să fie atât de confortabili? Partea superioară este confecționată din piele moale și lucioasă, care se potrivește perfect pe picior. Odată cu trecerea timpului, pielea devine mai moale și capătă un aspect unic. De asemenea, există versiunea cu elemente din piele întoarsă, material textil și piele sinetică.

Însă toate modelele sunt ușoare și rezistente. Structura încălțămintei sprijină piciorul foarte bine, iar branțul și talpa intermediară garantează stabilitatea și confortul apreciate de sportivi și de fanii stilului streetwear. Inserțiile de la vârfuri și punctele pivotante conferă aderență optimă și nu reprezintă un impediment pentru dinamica naturală a mersului. Chiar dacă nu ești în căutarea unei perechi de încălțăminte care să se potrivească activității de skateboarding și nici nu colecționezi modele nou-nouțe, îți garantăm că te vei bucura la maxim de sneakers Nike Dunk. Vizitează site-ul web JD și convinge-te personal!

Spynews
Cum arată părul natural al Biancăi Drăgușanu. Multe femei și-ar dori să îl aibă așa fără niciun efort | FOTO
Bzi.ro
Fiica Iuliei Albu a făcut furori în prima zi de școală! Cum a venit îmbrăcată tânăra
Fanatik.ro
Cele 6 lucruri pe care să nu le faci dacă vrei să te ocolească ghinionul în ziua de vineri, 13 septembrie. Mare atenție la al treilea
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri din România. Legea îi obligă să plătească
Playtech.ro
Alfred Bulai a ieșit din închisoare! Ce a declarat când a aflat că e cercetat în arest la domiciliu
DailyBusiness
Gata, avem BANCĂ DE ALIMENTE! E singura de acest tip din România
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa ceva, e șocant”
Spynews
Nuntă în familia lui Sorinel Copilul de Aur! Fratele lui, Adi de Adi, s-a căsătorit. Imagini de la eveniment / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu recunoaște că a înșelat-o pe Anda Călin. Cum a convins-o să îl ierte: "Nu pot trăi fără ea"
Evz.ro
Românii care ar putea ieși mai devreme la pensie. Există o singură condiție
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Fostă finalistă la Miss, ucisă ca în filmele de groază de soțul ei. Până și polițiștii s-au speriat
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Decizie de ultimă oră privind recalcularea pensiilor. Anunțul vine din partea Ministrului Muncii: „Nicio pensie..”
Capital.ro
Apare o nouă putere mondială. Vladimir Putin a anunțat: Deja 34 de țări şi-au exprimat dorinţa de a se alătura
StirileBZI
Luxemburgul caută muncitori români. În anumite domenii, salariul este de 6.000 de euro pe lună.
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă
substantial.ro
Banca de alimente din Sectorul 6, București, devine funcțională în octombrie
MediaFlux
Iau PENISIE MĂRITĂ abia în noiembrie. Cine sunt pensiorii care trebuie să aștepte
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...