Sâmburii de vișine au o mulțime de beneficiii, spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, și tocmai de accea nu ar trebui să îi aruncăm după ce consumăm fructele.
„Vine perioada de compoturi şi ne rămân sâmburii de la vişine. Să nu aruncăm sâmburii de vişine. Punem sâmburii într-un săculeţ de in. La anul, mai facem un săculeţ.
Un săculeţ de circa 30 cm / 20 cm înseamnă cam 15 kilograme de vişine. Acest săculeţ îi putem folosi la dormit pe el. Sau face semilună şi să-l punem pe o parte, la gât. Se folosesc ca pernuţele cu plante medicinale. Putem încălzi acest săculeţ. Merge oricum, sub toate formele. Dacă ne doare într-un loc, să-l punem în acel loc.
În primul rând, sâmburele de vişine emană, mai ales dacă este încălzit, o substanţă care influenţează sistemul nervos, dacă avem un loc unde ne doare. Nu este toxic pentru copii. Nu murdăreşte haina.”, a spus Lidia Fecioru, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena3.
Poți face, fără niciun efort, un lichior deosebit de aromat. Se pun două căni de cireșe într-o sticlă încăpătoare, cu puțină scorțișoară, câteva cuișoare, o cană de zahăr și o cană de sâmburi de cireșe zdrobiți. Sâmburii trebuie sparți, să își lase mai bine aroma. Peste fructe și sâmburi se toarnă un litru de alcool fin și tare. Se lasă totul la macerat în alcool timp de cel puțin două săptămâni, timp în care se mai agită sticla din când în când. Apoi se strecoară lichiorul obținut și se păstrează într-o stilcă sterilizată cu dop cu filet.
Citește și Cum a reușit Lidia Fecioru să slăbească 30 de kilograme. În ce constă dieta disociată și cât durează