Respectarea termenelor marilor proiecte imobiliare determină investitorii să apeleze la soluţii temporare pentru a compensa lipsa unor utilităţi, cum ar fi curentul electric sau gazele naturale, motiv pentru care dezvoltatorii apelează la rezervoare de gaz sau generatoare de curent electric, în funcţie de situaţie.
Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra, responsabil cu proiectele de dezvoltare din România şi implicit de ParkLake, a declarat pentru ZF faptul că mallul este susţinut de la 8 dimineaţa la 10 seara de generatoare, deoarece nu este suficientă energie electrică disponibilă de la Enel pe bd. Liviu Rebreanu pentru a susţine întregul mall la tensiunea de transport de 20 kV, iar o staţie de transformare prin care se aduce tensiune 110 kV este în construcţie. El estimează că timp de două săptămâni, până la două luni, mallul va funcţiona cu ajutorul generatoarelor pentru a se asigura parametrii optimi. În plus, ei suportă costuri suplimentare cu combustibilul pentru generatoare de cel puţin 1.000 de euro pe zi. Pe de altă parte, cu un consum de 12 MW ParkLake consumă cât locuinţele a 40.000 de persoane. În schimb, în prima zi a avut 85.000 de vizitatori.
„Lucrările de racordare a ParkLake se desfăşoară conform termenelor prevăzute în cadrul contractului de recordare semnat cu beneficiarul. ParkLake a solicitat o putere considerabilă – 12 MW, astfel că racordarea sa necesită o infrastructură nouă de înaltă tensiune în zonă – realizarea unei staţii de transformare şi a două linii electrice subterane de 110 kV, cu o lungime de 5 km, traversând cartierul”, au spus reprezentanţii Enel Distribuţie Muntenia.
ParkLake din Titan este închiriat către companii precum Forever 21, Debenhams şi grupul LPP, care deţine brandurile Reserved, Mohito, Sin Say, House şi Cropp. Alături de ei au mai semnat contracte H&M şi brandurile din grupul Inditex (Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Zara, Zara Home Pull & Bear, Oysho) şi Koton. Printre chiriaşi se mai numără Claire’s, Springfield, Lee Cooper, KVL şi TimeOut, Geox, Il Passo, Aldo, Piazza Italia, CCC, Swarovski, Splend’or, B&B, Douglas, Sephora, Yves Rocher, Kendra, Altex sau Arsis, MaxiToys şi Cărtureşti.
La capitolul cafenele şi restaurante sunt semnate deja contracte cu Brioche Dorée, Coffee Republic, Filicori, Gloria Jean’s Coffees, Fior di Latte, Fooda, Wu Xing, , K-Grill, Oro Toro (by OSHO), Bistrot du Paris, Rustic, Chopstix, SaladBox şi Zaraza.
ParkLake reprezintă o investiţie de 180 milioane euro susţinută printr-un credit sindicalizat accesat de dezvoltatori la băncile OTP Bank Ungaria, Hypo Noe Gruppe Bank din Austria şi OTP Bank România. Cei doi parteneri au accesat un credit la termen în valoare de până la 75 mil. euro şi un împrumut de tip „revolving” de 8 mil. euro.