De ce nu e bine să dormim pe aceeaşi faţă de pernă două nopţi la rând. La ce riscuri suntem expuşi

De ce nu e bine să dormim pe aceeaşi faţă de pernă două nopţi la rând. Somnul este foarte important pentru sănătatea noastră fizică şi psihică, motiv pentru care trebuie să avem o senzație satisfăcătoare atunci când punem capul pe pernă.
Alina Costache
13 iul. 2022, 17:29
De ce nu e bine să dormim pe aceeaşi faţă de pernă două nopţi la rând. La ce riscuri suntem expuşi
De ce nu e bine să dormim pe aceeaşi faţă de pernă două nopţi la rând

De ce nu e bine să dormim pe aceeaşi faţă de pernă două nopţi la rând. Chiar dacă specialiştii spun este bine să schimbăm lenjeria de pat la maxim o săptămână, se pare că feţele de pernă trebuie să fie înlocuite mult mai des.

De ce nu e bine să dormim pe aceeaşi faţă de pernă două nopţi la rând

Motivele pentru care experţii medicali recomandă schimbarea feţei de pernă în fiecare zi sunt următoarele:

1. Atrage acarienii. În fiecare noapte, când te duci la culcare, transferi transpirația, reziduurile de machiaj și 50 de milioane de celule moarte ale pielii pe lenjeria ta de pat. Transpirația și celulele moarte ale pielii creează un mediu perfect pentru acarienii care se hrănesc cu ele și se înmulțesc. Dacă nu îți schimbi fața de pernă suficient de des, te expui la acești acarieni care ar putea fi destul de dăunători sănătății tale.

2. Există riscul de acnee. Demachierea înainte de culcare este un pas esențial în obținerea unei pieli curate și frumoase. Dar chiar dacă se pare că ți-ai scos corectorul și rimelul, s-ar putea să rămână totuși produs pe față care își va face loc pe o pernă și va rămâne acolo până când este spălată fața de pernă. Combinat cu transpirația și uleiurile tale naturale, permite bacteriilor și drojdiei să prospere, ceea ce îți poate irita pielea, făcând-o mai vulnerabilă la erupții.

Citeşte şi: Motivul nebănuit pentru care se îngălbenesc pernele. Trucul pentru îndepărtarea petelor

3. Îți deteriorează părul. S-ar putea să cheltuiești mulți bani pe șampoane și tratamente de salon scumpe, dar sunt șanse să nu fii cu adevărat atentă la tipul de față de pernă pe care dormi. Când te întorci în somn, țesăturile aspre din bumbac pot crea frecare și pot provoca ruperea firului de păr. Și dacă fața de pernă este mai puțin proaspătă, este posibil să crești riscul de a irita pielea scalpului, ceea ce, la rândul său, poate afecta sănătatea și frumusețea părului.

4. Îți poate afecta somnul. Dacă nu ți-ai schimbat fața de pernă de ceva timp, gazele eliberate de toți microbii și acarienii de pe ea pot contribui la alergii și dificultăți de respirație. Când nu poți respira corect, îți poate afecta somnul și te vei simți epuizată dimineața, scrie Tabu.ro.