Un plic de ceai nu trebuie lăsat foarte mult timp în apă fierbinte, ci exact numărul de minute indicat pe cutie. Deşi sunt mai uşor de preparat, ceaiurile la plic necesită puţină atenţie la preparare. Şi asta pentru că plicurile nu trebuie lăsate în cana cu apă fierbinte mai mult decât este recomandat. Adesea, se întâmplă să uiţi plicul cu ceai în cană minute bune sau, pur şi simplu, ai obişnuit să bei ceaiul fără scoţi pliculeţul din el. Asta este cea mai mare greşeală a procesului de preparare. Un plic de ceai lăsat în cană mai mult decât este recomandat nu va mai fi la fel de dulce, ci va căpăta un gust amar.
De ce nu e bine să lași plicul de ceai în cana cu apă fierbinte
De asemenea, în cazul în care vrei să te bucuri de o cană de ceai cu adevărat sănătoasă, cel mai bine este să înlocuiești zahărul cu mierea. Cu toate astea, trebuie să fii foarte atent, pentru că mierea nu mai este la fel de bună pentru organism dacă este adăugată într-un lichid fierbinte, ba din contră.
Citeste si Lidia Fecioru, reţeta celui mai puternic ceai de slăbit. Efecte miraculoase în timp scurt. Ajută şi la imunitate şi ţine departe ridurile!
Iată cât timp este recomandat să ţii pliculeţul în apa fierbinte în funcţie de tipul de ceai:
- Ceai alb: timpul estimat este de 4 minute, la temperatura de 80-90°C.
- Ceai verde: trebuie să așteptați două minute pentru a-l îndepărta. Temperatura recomandată este de 65-75°C.
- Ceai Oolong (ceai albastru sau semifermentat): In apa fierbinte, timpul estimat al acestui ceai, care este o varianta de ceai verde si ceai negru, este de 2 minute, la o temperatura de 65-75°C.
- Ceai negru: Trebuie să așteptați 3 minute pentru a-l scoate din apa fierbinte. Trebuie să fie la o temperatură de 85 până la 95°C.
- Ceai Pu-erh: Durează doar 1 până la 5 minute pentru a obține o infuzie perfectă, la o temperatură de 95°C.
Cum poţi folosi pliculeţele după ce le-ai scos din ceai
După ce ai scos pliculeţul din ceai, nu-l arunca. Îl poţi folosi în nenumărate moduri:
- Estompează cearcănele: pliculeţele de ceai verde folosite nu trebuie niciodată aruncate, ci aplicate pe suprafaţa ochilor, cofeina conţinută ajutând la îndepărtarea cearcănelor. Le poți folosi de câteva ori pe săptămână, aplicându-le peste cearcăne și lăsându-le să acționeze câteva minute. Cofeina din ceai conține antioxidanți puternici și poate crește fluxul de sânge în pielea ta. Ceaiul verde are potențiale efecte antiinflamatorii, scrie doc.ro
- Calmează iritațiile după epilare: dacă ai folosit vreodată un aparat nou de ras, poate fi destul de inconfortabilă senzația de arsură, usturime. Pentru a-ți ameliora durerea respectivă și pentru a-ți calma pielea, tapotează zona respectivă cu un pliculeț folosit de ceai;
- Diminuează durerea; dacă ai un abces, o inflamație, poți încerca un pliculeț umed de ceai peste zona respectivă, dar asigură-te că pliculețul de ceai este curat. Pliculețele umede ale ceaiurilor calmante și antibacteriene precum cel de mușețel și mentă pot ameliora durerile de dinți. Eugenolul din ceaiul de mentă are calități de calmare a durerii, menta acționând, totodată, ca o soluție antiseptică eficientă împotriva agenților patogeni orali;
- Dă strălucire părului: dacă nu dorești să cheltuiești banii pe balsamuri scumpe, poți să folosești vechile pliculețe de ceai pentru a dat un plus de strălucire părului tău. Trebuie doar să prepari un ceai mai slab cu un pliculeț uzat de ceai și să fricționezi scalpul și să-l întinzi pe lungimea șuvițelor de păr după ce ai folosit șampon.
Citeste si Nu pune niciodată miere în ceaiul fierbinte! Greșeala toxică pe care o fac majoritatea oamenilor