Telefonul mobil aşezat lângă patul în care dormi îţi poate afecta somnul şi activitatea creierului, potrivit dr. Vlad Ciurea.
Pentru multe persoane telefonul este unul dintre dispozitivele care a devenit indispensabil. Este prezent mereu lângă noi, chiar și în timpul somnului, însă medicii avertizează că este un obicei destul de periculos.
Citeşte şi: Vlad Ciurea dezvăluie trucul banal care te ajută să adormi uşor. Nu, nu trebuie să numeri oile lui Becali!
Telefoanele mobile au devenit o extensie a vieții noastre de zi cu zi. Le folosim pentru comunicare, muncă, divertisment și chiar pentru a ne gestiona activitățile zilnice. Medicii avertizează că acest dispozitiv poate deveni novic dacă este ţinut foarte aproape de pat în timpul nopții.
Potrivit specialiştilor, telefoanele mobile, chiar și atunci când nu sunt utilizate, emit unde radio prin semnalele lor de rețea, Wi-Fi sau Bluetooth. Aceste unde, cunoscute sub denumirea de radiații electromagnetice de frecvență joasă, pot să fie extrem de periculoase dacă suntem expuși la ele pe termen lung, potrivit Cancan.
Citeşte şi: Cum te poate ajuta ceaiul de mușețel: 5 beneficii pentru sănătate
Invitat în cadrul unui podcast, profesor universitar, medicul primar Vlad Ciurea a vorbit despre efectele negative ale telefoanelor, subliniind că acestea trebuie ținute cât mai departe, din cauza radiațiilor pe care le emit.
„Telefoanele emit radiații. Sunt periculoase și pentru femei și pentru bărbați. Trebuie ținut la distanță. În niciun caz lângă inimă! Vă rog frumos, seara, nu dormiți cu telefonul în pat!”, a avertizat prof. dr. Vlad Ciurea, în cadrul podcast-ului realizat de Cătălin Măruță.
Totodată, medicul a mai explicat că atunci când ne punem la somn să nu luăm și telefonul cu noi în pat. Potrivit specialistului, telefonul mobil ar trebui să fie ținut în altă cameră în timpul somnului, însă cei care nu pot face asta ar trebui să îl țină la cel puțin la 3-4 metri distanță de pat.
„Telefonul e o sursă de radiații, este bine să îl ținem la distanță, de ce să forțăm? Cei care țin telefonul la capul patului se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la distanță, dacă nu putem în altă cameră, măcar la 3-4 metri distanță”, spunea prof. dr. Vlad Ciurea, la RomâniaTV.