De ce nu pot fi implantate cipuri prin vaccinul anti-COVID-19. Un inginer electronist desfiinţează teoria conspiraţiei

Un inginer eletronist, cu experienţă în software şi hardware, a demontat teoria conspiraţiei privind implantarea de cipuri prin vaccinarea anti-COVID-19. Vlad Furtună a spus că un cip care să încapă printr-un ac de seringă este mult prea mic pentru ne controla, iar organismul uman l-ar respinge care pe orice corp străin.
Razvan Mihalascu
01 ian. 2021, 16:01
De ce nu pot fi implantate cipuri prin vaccinul anti-COVID-19. Un inginer electronist desfiinţează teoria conspiraţiei

Vlad Furtună a explicat de ce nu pot fi implantate cipuri prin vaccinul anti-COVID-19, după ce a luat în serios reţinerea multor oameni care refuză imunizarea deoarece ne-ar fi introdus un cip în organism odată cu imunizarea.

De ce nu pot fi implantate cipuri prin vaccinul anti-COVID-19. Explicaţia inginerului

„Deşi probabil acest text n-o sa ajungă la cine trebuie, aici sunt principalele motive pentru care nimeni nu te va putea cipa. Sunt inginer electronist cu vreo 7 ani experienţă în software şi hardware (însemnând chiar mult lucru cu cipuri).

Ce ne lipsește din punct de vedere tehnologic, în momentul de faţă:

1. Miniaturizarea. Un cip are nevoie de foarte mulţi tranzistori (putem pune undeva pe la 170 de milioane de tranzistori pe un milimetru pătrat). Pare mult, însă e nevoie de miliarde pentru calcule relevante. Un cip cu 100/100 microni (cât să încapă printr-un ac de seringa) -> adică 17 milioane de tranzistori cu tehnologia actuală nu poate să facă nimic. De ce? Pentru control neuronal sau al oricăror alte procese avem nevoie de putere mare de calcul şi de conexiuni fizice cu neuronii. Un cip asa mic nu poate să le facă pe toate.

2. Corpul uman. Corpul uman este un mediu neprietenos cu orice corp străin. Atunci când iți intră o aşchie în deget şi nu o poţi scoate, corpul tău va face tot ce îi stă în putinţă să scoată obiectul străin din organism. La fel s-ar întâmpla şi cu orice cip din siliciu. Ar fi nevoie de un înveliş de titan (un material cu care e oribil de greu de lucrat şi foarte scump).

3.Corpul uman p2. Corpul uman conține multa apă, iar dacă vreodată ţi-ai turnat apă pe telefon o să înţelegi de ce nu prea e posibil să funcţioneze cipul în sânge/muşchi/creier, medii care conţin puţin cam multă apă pentru orice cip.

4.Corpul uman, p3. Presupunem că trecem celelalte bariere şi ajungem în creier cu cipul. Dacă v-aţi curentat vreodată, sigur aţi simţit că muşchii vi s-au încordat puternic. Neuronii trimit semnale electrice către muşchi atunci când vrei să te mişti sau ai un gând. Orice proces neuronal presupune electricitate. E imposibil să stimulezi creierul fără a şti unde să te inserezi. Un cip nu poate singur să navigheze prin organism şi nu poate transmite semnale valide către neuroni.

5. Comunicaţia. Orice cip are nevoie de comunicație cu mediul extern (mai ales dacă vrea să facă operaţii complexe). Nu putem pune în cip o antena destul de eficientă cât să prindă semnale din interiorul corpului uman, iar cipul ar trebui să poată să primească instrucţiuni prin tehnologie wireless. Nici măcar 5G-ul sau orice altceva nu poate transmite atâtea date cât să reuşim să alterăm gândurile sau să facem un om să îşi mişte un deget involuntar, din cauza că ar trebui să ne adaptam la fiecare individ.

6. Alimentarea. Cipurile au nevoie de mult curent pentru orice fel de calcul. Fiecare calcul este tradus de către procesor în schimbări de stări în a tranzistorilor interni. Fiecare schimbare are nevoie de curent electric. Pentru calcule complexe sau control neuronal e nevoie de mult prea multa energie electrică. Cipul sau cipurile au nevoie să fie alimentate continuu pentru orice operaţie. E imposibil să alimentam wireless orice fel de dispozitiv pe o rază lungă (mai mult de 15 centimetri) prin aer, darămite prin corpul uman, pereţi sau fel şi fel de medii.

Deşi tehnologia a avansat, va mai dura cel putin câteva sute de ani până vom putea rezolva problemele antemenţionate, doar din punct de vedere tehnologic. Până atunci, vom reuşi să controlăm fără probleme proteze robotizate, spre exemplu”,  a explicat Vlad Furtună, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Citeşte şi: Yuval Harari explică de ce lansează oamenii teorii ale conspiraţiei legate de COVID-19. „Mintea umană e leneşă. Nu a evoluat suficient”

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Din ce este făcut sicriul Papei Francisc și ce a fost pus în el. Un obiect din România se află acolo
Capital.ro
Document obligatoriu pentru persoanele cu vârste între 18 și 30 de ani. Se dă ordin de la UE
Playtech.ro
Copacii pe care nu ai voie să îi plantezi lângă gardul comun. Vecinul te poate amenda
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un patron i-a revoltat pe tinerii din Generația Z: „Vă plângeți că luați 2.400 de lei și nici nu puneți bonurile în calcul”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Băsescu, trădat de cine nu se aștepta. Toată lumea aștepta asta
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Obiectul din România care a fost pus în sicriul Papei Francisc
Cancan.ro
Obiect din România, pus în sicriul Papei Francisc. Ce este, de fapt: 'Rămâne… până în ziua de apoi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Statul vrea banii cetățenilor. Românii au termen limită până pe 25 iunie. Nu poți depăși
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Trump și Zelenski au pus la punct pacea la Vatican! Înțelegere de ultimă oră
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte