Atunci când ouăle fierb, calciul din coji se va transfera în apă, așa că o putem folosi pentru a uda plantele, atunci când aceasta a ajuns la temperatura camerei. Calciul organic este excelent pentru întărirea rădăcinilor şi tulpinii subterane a plantelor, în timp ce sărurile minerale din coaja de ou îmbogăţesc solul cu nutrienţi preţioşi. Apa rămasă în oala în care a fiert ouăle conține un număr mare de substanțe utile și oligoelemente.
Cea mai mare greşeală este să aruncați apa foarte fierbinte la chiuvetă, pentru că poate produce daune grave atât chiuvetei, cât și conductelor. Dacă nu aveţi plante, atunci nu aruncați apa până când nu s-a răcit!
La rândul lor, cojile de ouă pot fi folosite drept fertilizator pentru plante. Atunci când acestea au un nivel scăzut de calciu, pot putrezi. În momentul plantării plantelor, specialiștii recomandă să se piseze cojile de la câteva ouă și să se presare în jurul răsadurilor. Atunci când cojile se vor descumpune, solul va primi calciul acestora.
Alte întrebuințări ale cojii de ou
– în cazul în care căţelul tău suferă de diaree, atunci poţi amesteca coji de ou cu zaţ de cafea pentru a prepara o pudră. Se presară câteva linguriţe din această pudră peste mâncarea câinelui, iar diareea va dispărea în cel mult o zi;
– tratează iritaţiile pielii astfel: coaja de la un ou se mărunţeşte bine şi se adaugă într-un pahar cu oţet de mere; se lasă la macerat timp de câteva zile, până când se dizolvă; la final se tamponează zona afectată cu un tampon de vată.