De ce participarea la jocurile de noroc trebuie să aibă un caracter recreativ și să nu fie percepută ca o sursă de venit. Care sunt riscurile

Magnumbet oferă clienţilor un serviciu de calitate de jocuri de noroc astfel încât ei să se concentreze, cât mai mult posibil, pe distracţie și divertisment. Compania anunță că toate jocurile promovate sunt concepute cu grafică de înaltă calitate și efecte sonore captivante, pentru ca jucătorii să aibă parte de o experiență autentică, la fel ca într-un cazinou real.
Filip Stan
30 apr. 2025, 12:01
De ce participarea la jocurile de noroc trebuie să aibă un caracter recreativ și să nu fie percepută ca o sursă de venit. Care sunt riscurile

Magnumbet se angajează să promoveze Jocul Responsabil, conștientizând că jocurile de noroc pot reprezenta o problemă pentru anumite categorii de persoane. Ca atare, Magnumbet oferă jucătorilor mai multe instrumente, metode de control şi măsuri.

De ce participarea la jocurile de noroc trebuie să aibă un caracter recreativ și să nu fie percepută ca o sursă de venit

Iată câteva sfaturi pentru ca jocurile de noroc să nu îți provocare dependență:
• Nu utiliza fonduri destinate acoperirii necesităților esențiale, precum cheltuielile pentru locuință, facturi sau întreținere, pentru a participa la jocuri de noroc.
• Evită încercarea de a recupera pierderile prin creșterea mizelor, deoarece acest comportament poate amplifica riscul de joc problematic.
• Nu participa la jocuri de noroc în situații care pot afecta capacitatea de decizie, cum ar fi stările de depresie, oboseală, supărare, precum și sub influența alcoolului sau a medicamentelor.
• Asigură un echilibru între participarea la jocurile de noroc și alte activități recreative, astfel încât acestea să nu devină o preocupare principală.
• Utilizează funcțiile de limitare sau autoexcludere puse la dispoziție pentru a gestiona în mod responsabil accesul la jocurile de noroc.
• În cazul în care considerați că întâmpini dificultăți legate de jocurile de noroc, solicită sprijin din partea specialiștilor în domeniu.

Pentru a participa la jocurile de noroc, ar trebui să te afli într-o stare psihologică şi emoţională echilibrată, pentru a putea gândi în mod clar şi pentru a reacţiona într-un mod adecvat. Jocurile de noroc devin extrem de periculoase atunci când consumi alcool sau alte substanțe care îți pot afecta claritatea mentală. De exemplu, un jucător aflat sub influența alcoolului are un risc crescut de a lua decizii iraționale în jocurile de noroc. De asemenea, acest lucru poate crește riscul de a dezvolta un comportament de joc compulsiv. Dacă ai, sau ai avut în trecut probleme cu alcoolul sau cu alte substanţe, te sfătuim să eviţi să joci jocuri de noroc.

Presiunile externe pot, de asemenea, să interfereze cu natura plăcută a jocurilor, cum ar fi să joci pentru a ajunge la un anumit statut social sau pentru a te integra într-un grup social. Aceste influențe pot avea efecte negative pe termen scurt, mediu și lung.

Participarea la jocurile de noroc trebuie să rămână o alegere personală, având ca principal scop recreerea și divertismentul. Timpul şi sumele de bani pe care le investeşti în jocurile de noroc nu ar trebui să aibă prioritate sau să interfereze cu angajamentele tale familiale, profesionale ori sociale. Jocurile de noroc nu trebuie să îți afecteze munca, studiile, responsabilitățile familiale sau parentale, să îți pună în pericol sănătatea sau să împiedice activități esențiale pentru bunăstarea ta, precum sportul, o alimentație echilibrată și odihna. Este esențial să îți stabilești corect prioritățile și să menții un echilibru sănătos atât pentru tine, cât și pentru cei din jur.

Este vital să îţi stabileşti limitele şi să ştii când să te opreşti. Este responsabilitatea fiecărui jucător să fie conştient de importanţa stabilirii propriilor limite de timp şi de pierdere. Astfel, poţi evita cheltuieli excesive şi pierderi excesive de timp la jocurile de noroc sau pierderea aspectelor plăcute ale acestei activităţi. Este important să îți stabilești limite clare și să le respecți, pentru a evita acumularea datoriilor din cauza jocurilor de noroc.

Jucatul excesiv poate fi foarte dăunător.

Dacă simți că ai nevoie de o pauză mai lungă de la jocurile de noroc, poți opta pentru auto-excludere, o măsură care îți restricționează accesul la contul de joc temporar sau permanent, pentru a-ți proteja sănătatea mentală și situația financiară.

Prin auto-excludere, contul tău va rămâne restricționat pentru perioada selectată, care nu poate fi mai mică de şase luni şi nu va fi reactivat în timpul perioadei de excludere. În urma auto-exlcuderii, fondurile disponibile din contul de joc vor fi restituite.

Pentru a activa de opţiunea de Auto-excludere, urmează aceşti paşi:
1. Conectează-te la contul tău.
2. Accesează secțiunea Joc responsabil din Profilul meu
3. Accesează butonul Auto-excludere
4. Selectează una din opțiunile de auto-excludere Până la o anumită dată SAU Permanent
5. Selectează Închide contul pentru a activa opțiunea.
Solicitarea de auto-excludere va fi setată prin intermediul contului tău, iar aceasta va produce efecte pe toate domeniile administrate de Crowd Entertainment Limited. Astfel, odată ce auto-excluderea este activată, jucătorul va fi împiedicat să acceseze orice domeniu gestionat de Crowd Entertainment Limited pe durata perioadei de auto-excludere.

Pentru a respecta angajamentul nostru față de jocul responsabil și pentru a ne asigura că facem asta și cu respectarea legii, am înscris datele tale în registrul jucătorilor care au solicitat excluderea permanentă sau temporară de la jocurile de noroc.

Cum solicit reactivarea contului meu după încheierea perioadei de auto-excludere? Vei primi un mesaj automat în momentul în care perioada de auto-excludere s-a încheiat şi vei avea posibilitatea să accesezi din nou contul tău.

Dacă simţi că ai nevoie de asistență suplimentară pentru a controla activitatea de jocuri de noroc, acordă-ţi timp şi caută ajutor de specialitate.

Material susținut de Magnum Games

DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Plantele care țin căpușele la distanță. E recomandat să le pui în curte sau grădină
Capital.ro
S-a stins cea mai mare și cunoscută actriță. Toți românii au iubit-o: Ne va lipsi...
Playtech.ro
Ce nu are voie să facă un administrator de bloc. Mulţi locatari nu ştiu şi se lasă pe mâna lui
DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Adevarul
Stânga și dreapta în România, o glumă? Cum au apărut și cine a amestecat haotic doctrinele politice în România
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Te închizi în casă și nu ieși toată luna mai. Ai și de ce!
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Ce zone din România vor rămâne fără electricitate în următoarele zile. Lista județelor în care vor fi întreruperi de curent
Cancan.ro
Piedone a intrat într-un hotel de 3 stele de pe litoral. Ce a găsut șeful ANPC pe pat, în cameră
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Decizia pentru Călin Georgescu, Judecătorii au hotărât azi, 30 aprilie. Ce se întâmplă cu fostul candidat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Doar radeți untul… Puțini cunosc acest secret… Foarte ușor și gustos…
MediaFlux
Rolul esențial pe care îl poate avea România în încheierea războiului din Ucraina
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri