Varză murată ca în Moldova. Gospodinele s-au apucat deja să pună murăturile pentru sezonul rece, iar unele gospodine știu trucuri secrete care le fac să fie și mai bune.
La începutul toamnei, toate gospodinele muncesc pentru a-și umple cămările cu bunătăți. Varza murată nu are cum să lipsească și se spune despre aceasta că iese mai bună dacă adaugi câteva boabe de orez atunci când o prepari. Iată de ce să încerci această metodă.
Gospodinele din Moldova au un secret atunci când fac varză murată. Pentru ca aceasta să fie delicioasă și gustoasă, trebuie să adăugați în butoi o mână de orez, o gutuie, hrean sau un știulete de porumb.
Citește și: Conopidă murată în saramură. Reţeta simplă care le va plăcea şi copiilor
„La rețeta de varză în Moldova se pune sfeclă roșie, ardei iuți, hrean, 3-4 ardei grași verzi, porumb, 3-4 mere verzi, sare și apă. Pitrocitul este cel mai important măcar odată pe săptămână”, este rețeta împărtășită de o gospodină.
Un alt truc este ca în butoi să se adauge neapărat și hrean.
„Nu se pune decât cimbru, mărar și mult hrean. Hreanul nu-l lasă să facă mucegai. O cană de sare grunjoasă, la 10 l apă caldă. Amestecați să se dizolve sarea și punetiți apă până acoperiți varza. O acoperiți și nu mai umblați la ea până la Crăciun. Hreanul mult o ține tare un an de zile. Este puțin sărată și acidulată. Cea mai bună rețetă!”, a mai spus aceasta.
Boabele de orez ajută enorm la murarea legumelor, așa că este important să adaugi orezul în butoiul cu varză.
„Pe boabele de orez sunt niște bacterii lactice care ajută la murarea legumelor și /sau a fructelor din butoi. Bacteriile lactice de pe boabele de orez sunt foarte bune si au calitatea de a neutraliza orice agent patogen care ar putea determina pierderi calitative. Eu folosesc acest tip de bacterii lactice în multe scopuri, inclusiv în apa de băut pentru mine și pentru animale”, a sfătuit și Iosif Kiss, potrivt ego.ro.