De ce s-a întors CRBL din Spania: „O iau de la zero!”. Fondatorul Simplu a schimbat genul muzical (VIDEO)

CRBL (45 de ani) a încercat să se mute din România, dar s-a întors după câteva luni la București. Fostul membru al trupei Simplu a revenit în forță. S-a reinventat. Acum abordează un alt gen muzical. 
Filip Stan
08 aug. 2023, 14:19
De ce s-a întors CRBL din Spania: „O iau de la zero!

CRBL s-a apucat de cântat muzică rock, cu accente de rock. Primele piese le-a publicat pe canalul său de YouTube.

În podcastul lui Radu Țibulcă, CRBL a dezvăluit că i s-a făcut prea tare dor de România, motiv pentru care a decis să revină acasă după doar câteva luni de Spania.

„M-am întors pentru că mi-e dor de public, de scenă, de muzică. De asta m-am întors!

În Spania pot să fac ce business-uri vrei tu. Am înțeles cum funcționează statul spaniol din punctul de vedere al business-ului, al muncii, al oamenilor. Sunt mult prea lenți pentru viteza mea. Eu vreau să fac multe lucruri deodată, dacă se poate. Așa sunt învățat, sunt supraviețuitor. Acolo nu ai cu cine să faci.

(…) Mi-am și dat curajul să o iau de la zero. Am luat un canal de Youtube de la zero, am stil muzical total diferit, mă duc cu totul într-o altă direcție, încă o dată.

Îmi place să cred că povestea e mai importantă decât finalul. Asta mă ține pe mine creativ, ancorat, aici”, a declarat CRBL.

Spania, prea plictisitoare pentru CRBL

CRBL a dezvăluit de ce a încercat să fugă din țara de origine.

„Înainte de pandemie am zis că am uitat să mă bucur de mine. Eu când mă mai bucur de mine? E foarte obositor când ieși din casă, de fiecare dată să pui zâmbetul pe față și să trebuiască să fii ăla pe care oamenii îl vor. Începe să fie din ce în ce mai greu, pentru că oamenii nu știu că poate azi mă doare burta, nu mă simt bine, mi-am luat o țeapă financiară, nu se simte mama bine. Sunt chestiuni umane. Oamenii vor mereu să fim la cheremul lor, iar asta, pentru mine e o mare oboseală, o povară.

(…) Mie-mi place să mă dau cu skateboardul, cu BMX-ul, le am acasă. N-am unde să merg să o fac. Dacă merg într-un parc sunt puștii care ‘hahaha!’, fac poze. Nu pot face asta. Aveam o doză de saturație care a coincis cu saturația Elenei despre sistemul din România – sanitar, de educație, financiar. Tot. Elena e șefa. Se ocupă de toată partea administrativă, sub orice formă. Eu habar n-am de treaba asta.

(…) Când coincidem pe ceva fără să vorbim, e clar că luăm decizia aia. Am zis să mergem în Spania. Eu simțeam că acolo îmi voi găsi drumul, ea avea nevoie să se încarce din nou.

(…) Acolo, în prima parte, am renăscut. Am resimțit o libertate pe care o aveam înainte de Simplu. Era ceva fascinant. Nu mă știa nimeni, în Castellon. Puteam să mă plimb cu longboardul, să beau o bere, să mă așez pe jos, să stau noaptea pe străzi. Erau lucruri simple, care-mi aduceau o bucurie enormă. Am stat într-o vacanță prelungită. Nu m-am dus să muncesc. Am fost întrebat din ce câștig bani. Am zis că nu trebuie să câștig bani, ci să trăiesc. Să mă plimb pe faleză.

(…) Când m-am întors mi s-a zis că nu mi-a mers acolo, că tot la noi e mai bine. N-are legătură! Majoritatea cazurilor sunt așa. Dar la mine nu a fost așa! Niciodată nu mi-am pus problema că o să mă părăsească cerebelul și nu o să fiu în stare să produc bani. Mereu mă adaptez. Și povestea asta cu crypto a coincis cu Spania. A plecat de la treaba asta cu kendama, o jucărie pe care am adus-o în România. Am fost ambasador. A apărut brusc și s-a dispărut brusc, în doi ani.

Am făcut Kendama Coin. Mi-am cumpărat mineri, i-am băgat la treabă (…) Un coleg mi-a spus în Spania despre Bitcoin”, a declarat CRBL.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Premierul Marcel Ciolacu are grijă de „emoțiile” românilor când vine vorba de prețurile asigurărilor RCA
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Statele Unite își reînnoiesc comanda militară din Japonia pentru a contracara influența chineză
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!