Publicaţia Los Angeles Times a anunţat vineri că biletul de adio, ca şi alte scrisori lăsate de Tony Scott în automobilul său, înainte de a se arunca de pe un pod din Los Angeles, pe 19 august, nu conţin menţiuni despre eventuale probleme de sănătate cu care s-ar fi confruntat cineastul.
Potrivit publicaţiei citate, surse din poliţia locală cred că este foarte posibil ca autorităţile californiene să nu descopere niciodată motivele din spatele sinuciderii lui Scott.
Tony Scott, fratele în vârstă de 68 de ani al regizorului Ridley Scott, terminase de curând filmările pentru un lungmetraj şi părea să aibă o stare de sănătate bună, înainte de a-şi parca automobilul pe un pod suspendat deasupra portului din Los Angeles. Cineastul a escaladat gardul de protecţie şi a sărit în apă de la o înălţime de peste 61 de metri.
Reprezentanţii Institutului de medicină legală din Los Angeles susţin că zvonurile potrivit cărora cineastul suferea de cancer cerebral sunt false. Ei au efectuat deja autopsia, dar cauza oficială a decesului va fi dezvăluită abia peste câteva săptămâni, după ce vor fi cunoscute rezultatele testelor toxicologice.
Regizor, producător, actor şi scenarist, Tony Scott s-a născut în Marea Britanie, în 1944, şi este fratele la fel de celebrului regizor Ridley Scott.
Printre filmele regizate de Tony Scott se numără „Foamea” (1983), cu Catherine Deneuve şi Susan Sarandon, „Top Gun” (1986), cu Tom Cruise, „Poliţistul din Beverly Hills II” (1987), cu Eddie Murphy, „Zilele tunetului” (1990), cu Tom Cruise, „Ultimul samaritean” (1991), cu Bruce Willis şi Halle Berry, „Iubire adevărată/ True Romance” (1993), cu Christian Slater şi Patricia Arquette, „Valul ucigaş” (1995), cu Gene Hackman şi Denzel Washington, „Un admirator fanatic” (1996), cu Robert de Niro şi Wesley Snipes, „Spioni de elită” (2001), cu Robert Redford şi Brad Pitt, „Domino” (2005), cu Keira Knightley şi Mickey Rourke, „De neoprit/ Unstoppable” (2010), cu Denzel Washington.
A fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, pentru mai multe producţii de televiziune, printre care şi „The Good Wife”, trofeu pe care l-a şi câştigat în 2002, pentru „The Gathering Storm”. În 1995, a câştigat Michael Balcon Award, la gala BAFTA.