De ce s-au închis KFC și McDonald’ din zona Cișmigiu. Cele două restaurante de tip fast-food din zona Cișmigiu, din Capitală, s-au închis unul după altul, după ce în zonă au început să apară tot mai multe cafenele și restaurante care începeau să le facă serios concurență.
Grupul KFC a fost primul care a decis să pună lacătul pe ușa locației din zona Cișmigiu, iar la câteva luni distanță, s-a închis și McDonald’s. Restaurantele se aflau la o distanță de doar 200 de metri unul ce celălalt, însă, chiar și așa, au reușit să funcționeze peste 10 ani.
Se pare, însă, că înmulțirea cafenelelor și restaurantelor în zonă i-au făcut pe cei doi giganți fast-food să pună lacătele pe uși, scrie ZF.ro.
Restaurantul McDonald’s de lângă parcul Cișmigiu era unul dintre cele mai vechi restaurante McDonald’s din București.
McDonald’s este lider al pieței restaurantelor fast food din România, cu peste 100 de unități în 32 de orașe, dintre care 57 restaurante cu McDrive și 64 de cafenele McCafé. Compania are o echipă de peste 6.000 de angajați.
McDonald’s a raportat un declin neașteptat al vânzărilor trimestriale. Lanțul american a înregistrat prima scădere globală din 2020 încoace. Proprietarul KFC, însă, anunță că și-a crescut profitul cu 66% în primele nouă luni ale anului comparativ cu 2023.
Fryday, brandul românesc de fast-food fondat de Lucian Florea în anul 2019, continuă să se extindă într-un ritm accelerat. Înființat în orașul Suceava, lanțul numără deja 12 restaurante în București, Iași, Timișoara și Oradea. De asemenea, își propune să adauge încă opt locații în mall-uri și patru drive-thru-uri.
Printre orașele vizate pentru extinderea Dryday se numără Focșani, Hunedoara, Botoșani și Reșița, zone unde marii jucători din sectorul de restaurante de tip QSR (quick-service restaurant), precum McDonald’s, KFC și Burger King, au o prezență mai redusă sau sunt absenți.
Potrivit patronului Lucian Florea, Fryday va adopta o strategie dublă de expansiune, axată în principal pe mall-uri și drive-thru-uri.
„Deși vom continua extinderea în mall-uri, 60-65% din bugetul nostru de expansiune se va concentra pe drive-thru-uri, deoarece acestea ne permit o flexibilitate crescută și au fost esențiale în perioade dificile, precum pandemia”, scrie Profit.ro.
Lanțul de restaurante Fryday estimează o creștere a cifrei de afaceri la 80 de milioane de lei, de la 28 de milioane de lei în 2023, iar pentru 2025, vizează vânzări de 150 de milioane de lei. Brandul românesc are acum aproximativ 200 de angajați, un număr care s-ar putea dubla odată cu creșterea rețelei naționale de locații.