De ce să bei apă de cocos. Nuca de cocos e un fruct exotic pe care de câțiva ani îl găsim și la noi pe piață. Se folosește deseori în cocktailuri sau în produse de patiserie, dar ce nu știu mulți e că poate fi băută vara pentru un plus de hidratare.
Nuca de cocos este fructul palmierului sau arborelui de cocos. Indonezia conduce producția mondială a acestei specii, urmată de Filipine și India. Din punct de vedere nutrițional, grăsimea este componenta majoritară a nucii de cocos (86,6 la sută), ceea ce o face cel mai caloric fruct dintre toate. Și, deși carbohidrații și proteinele lipsesc, se remarcă prezența mineralelor precum magneziul, fosforul, calciul și potasiul. De asemenea, se evidențiază aportul său de fibre, un aliat important pentru tranzitul intestinal și pentru reducerea riscului de diverse boli.
Din cocos putem să obținem proprietăți din diversele sale părți, pulpa, untul sau uleiul său. Iar apa de cosos e excelentă pentru hidratare. E important de știut că apa e extrasă din nuci de cocos coapte. Aproximativ din fiecare fruct se pot extrage între 250 și 500 de mililitri de apă. Cu cât maturarea este mai mică, cu atât cantitatea de lichid este mai mare și mai bogată în nutrienți. În țările tropicale de origine, apa se bea direct din fruct.
Prin apa de cocos reușim să eliminăm toxinele din organism. Datorită conținutului ridicat de nutrienți antioxidanți, apa de cocos stimulează funcția renală. Și, totuși, trebuie să fim atenți fiindcă apa de cocos poate avea un impact negativ în anumite situații. În caz de boală renală, cel mai bine este să confirmați la o consultație medicală dacă este oportun consumul și dacă nu suprasolicită funcția renală. De asemenea, trebuie să se țină cont de următoarele situații: