De ce să mergi imediat la doctor dacă ai dureri de spate. Medicii trag un semnal de alarmă. ”Riscul e de pareză, paralizie”

Te-a durut vreodată foarte tare spatele? Ei bine, dacă ți s-a întâmplat, trebuie să știi că acel moment îți poate transmite că trebuie să ajungi neapărat la medic! Iată la ce riscuri de expui dacă alegi să ignori aceste semnale.
Filip Stan
03 iul. 2024, 18:29
De ce să mergi imediat la doctor dacă ai dureri de spate. Medicii trag un semnal de alarmă. ”Riscul e de pareză, paralizie”

Momentul în care durerea de spate îți transmite că este cazul să te prezinți la medic. Iată la ce riscuri te expui dacă alegi să ignori aceste semnale.

Te-ar putea interesa și Fructele menționate în Biblie, beneficii majore pentru sănătate. În ce afecțiuni sunt recomandate

Durerea de spate este foarte întâlnită în rândul românilor, însă o mare problemă există atunci când oamenii nu sunt conștienți cu adevărat de situație.

De exemplu, mulți aleg să ignore aceste dureri, în speranța că vor trece de la sine. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că durerile de spate indică, de fapt, probleme grave de sănătate.

Durerile de spate sunt afecțiuni pe care românii le resimt frecvent. Din nefericire, nu mulți dintre ei le acordă atenție și, conform medicilor, această ignoranță duce la apariția unor probleme grave de sănătate.

Organismul transmite semnale atunci când ceva nu este în regulă, lucru pe care sigur îl știi deja. Durerea de spate se poate transforma într-o afecțiune gravă, mai ales dacă este ignorată o bună perioadă de timp.

Cei care resimt frecvent dureri de spate trebuie să știe că multe dintre ele necesită intervenție chirurgicală. Această intervenție este necesară atunci când durerea de spate coboară pe picior.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la durerile de spate

Medicii susțin că acesta este primul semnal de alarmă care ar trebui să ne îngrijoreze. Dr. Ovidiu Grămescu a explicat cât de grave sunt durerile de spate, dar și care este momentul în care trebuie să se ia măsuri împotriva lor.

„De obicei, în marea majoritate a cazurilor, dacă te doare mijlocul, spatele și nu doar pe picior, nu e de operat. Când te doare pe picior și persistă durerea înseamnă că te apasă. Stenoza apasă pe nerv. În funcție de nerv, dă durere într-o anumită parte a piciorului, parestezii, amorțeală”, a explicat medicul, conform Dcmedical.ro.

Dr. Ovidiu Grămescu i-a sfătuit pe toți cei care se confruntă cu dureri de spate să nu le neglijeze. Ignorate, acestea pot duce la complicații, inclusiv la pareză sau paralizie.

„Riscul e de pareză, de paralizie. E treabă mai serioasă când te doare pe picior. Când durerea e pe picior și nu la mijloc, e cel mai rău. Cel mai bine e să nu te doară nimic. Preferabil e să te doară mijlocul și piciorul să fie bun, fără probleme”, a mai declarat medicul pentru sursa menționată.

Durerea de spate care coboară la nivelul piciorului poartă numele de sciatică. Aceasta apare în momentul în care nervul sciatic este iritat. Nervul sciatic este cel mai lung din corp, iar asta face ca durerea să fie, uneori, insuportabilă.

Te-ar putea interesa și Perlele turismului balnear din România! Cele mai bune stațiuni cu ape termale care te vor trata de orice afecțiune

De obicei, această durere se resimte ca un disconfort ușor. Dacă este ignorată, se poate transforma în durere acută și îi poate împiedica pe pacienți să desfășoare anumite activități zilnice.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Stațiunea de la mare în care, în plin sezon, sunt utilaje pe plajă. Turiștii sunt dezamăgiți: „Nu aș recomanda”
Capital.ro
A murit marele actor al României. Drum lin, maestre! Va fi apreciat etern
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! Se închide un drum important
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Românii care nu depun declarația riscă enorm. Se dau amenzi uriașe
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Guvernul spaniol ia măsuri împotriva închirierilor pe termen scurt și în scop turistic
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?