De ce să nu bei niciodată cafeaua în a doua parte a zilei. Medicul Vlad Ciurea a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește cafelele băute în a doua parte a zilei. Acest obicei poate să ne afecteze sănătatea foarte tare.
Citește și Cum să prepari cele mai pufoase merdenele. Secretul pe care trebuie să îl afli
”Majoritatea persoanelor își biciuiesc celula nervoasă pentru că au nevoie de aceste substanțe energizante să reușească să lucreze mai mult, mai puternic, mai performant. Atunci beau cafele după amiaza și stau până târziu. Poate că un timp merge. Însă după aceea, ca orice lucru pe care îl biciuiești, se supără și clachează. Și creierul, după cum observați, nu mai reușește.
Sunt persoane care lucrează noaptea. Unele sunt obligate, iar altele, care încearcă prin energizante și prin diferite substanțe stimulatoare să poată lucra noaptea. Nu reușesc în totalitate. Undeva se va prăbuși organismul.
Un exemplu bun ar fi Balzac, care venea după diferite petreceri, își făcea o cană mare de cafea, și scria toată noaptea. Până la ora 5:00 de dimineață. Și a biciuit sistemul nervos, și a biciuit inima și a murit de infarct. Nu a mai rezistat”, a explicat Vlad Ciurea la Antena 3.
Ca să nu ne afecteze sănătatea, într-o zi obișnuită nu ar trebui să depășim cinci cafele pe zi, spun specialiștii în sănătate.
„Cafeaua este băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lumea asta. Câte cafele putem să bem pe zi? Un studiu spune că dacă bem 3 cafele pe zi, e un studiu făcut pe 300 de mii de oameni, scad mortalitatea din orice cauză cu 17%. (…) Studiile spun că putem bea în fiecare zi până la 5 cafele, și două e bine. Până la 5 cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. Un alt studiu spune că dacă mergem spre 6 cafele pe zi. Atenție! Șase e numărul care deja ne alarmează. În momentul în care bem 6 cafele în fiecare zi ne crește riscul de a face boli cardiovasculare cu până la 23%.”, a declarat Mihail Pautov.