Multe gospodine au obiceiul de a pune lămâie peste peștele fierbinte, gata scos din cuptor, sau în supe, având senzația că astfel gustul va fi mai intens sau pentru a preveni o stare de greață. Asta deoarece lămâia este considerată un tratament util pentru o astfel de problemă. Totuși, efectele acestui fruct nu sunt atât de benefice pe cât par.
Citește și: De ce trebuie să bei cafea cu lămâie. Băutura miraculoasă cu beneficii neștiute pe care trebuie să o încerci
Lămâia este un fruct cu funcții multiple. Este utilizat atât în bucătărie, cât și în cosmetică. Multe femei apelează la el pentru tratamente faciale, ale părului sau ale unghiilor. Nutriționiștii ne recomandă să-l consumăm atunci când slăbim sau pentru a ne menține greutatea.
Se știe despre lămâie care are un conținut bogat de vitamina C, foarte indicat pentru o imunitate crescută. Însă acest nutrient esențial corpului nostru dispare în contact cu un produs cald sau prea fierbinte. Căldura poate distruge efectele vitaminei C și, astfel, în mod eronat, vom avea senzația că ne alimentăm cu vitamine când, de fapt, acest lucru nu se întâmplă.
„Folosirea lămâii este cu adevărat importantă în rutina de gătit. Lămâia este bogată în vitamina C, care este un nutrient esențial de care organismul are nevoie zilnic. Corpul nostru nu stochează și nu produce vitamina C. Prin urmare, un aport zilnic de vitamina C este cu adevărat important pentru o sănătate bună și longevitate. Dar ce e important de înțeles despre vitamina C este că este un nutrient foarte sensibil. Este ușor distrus de căldură. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să puneți niciodată zeamă de lămâie peste sau în alimentele care sunt foarte fierbinți sau încă pe flacără”, spune nutriționista Juhi Kapoor pe Instagram.
Drept urmare, este important să stoarcem sucul de lămâie sau să punem felii de lămâie peste produsele care au o temperatură constantă sau rece. În mod cert vei acumula vitamina C de care ai nevoie și care acum, în perioada sezonului rece, îți oferă o imunitate de fier.
Vitamina C contribuie la absorbția fierului din alimente. Așadar, consumați cât mai multă lămâie pentru a scăpa de oxidanți. Vi se va îmbunătăți digestia, tensiunea, structura pielii, a firelor de păr sau a unghiilor. De asemenea, puteți freca lămâie de zonele crăpate ale corpului și veți observa imediat un efect de hidratare.
Despre lămâie se mai consideră și că poate combate starea de oboseală. Este un plus de energie, de care ai nevoie dimineața, înainte de a merge la serviciu, de exemplu, sau când te pregătești pentru o călătorie mai lungă. Având în vedere cele menționate, este bine să ai tot timpul o lămâie prin preajmă, dar să nu o mai adaugi în preparatele calde sau fierbinți.
Citește și: Zeamă de lămâie în dulceață, trucul genial pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască