De ce să nu speli niciodată vasele atunci când e furtună afară. Riscul la care te supui este foarte mare

Dacă e furtună afară, ar fi bine să lași pe mai târziu spălatul vaselor, sau orice activitate care implică apa curentă.
Alina Costache
22 iul. 2023, 09:21
De ce să nu speli niciodată vasele atunci când e furtună afară. Riscul la care te supui este foarte mare
Ce să nu faci atunci când e furtună afară

Potrivit specialiștilor, atunci când este furtună afară este recomandat să evităm spălatul mâinilor, al vaselor și chiar dușul. Iată care este explicația și la ce risc te supui dacă nu ții cont de acest sfat.

Centrul pentru Contolul și Prevenirea Bolilor din SUA avertizează cu privire la pericolele la care se expun oamenii. În timpul furtunii, fulgerele devin extrem de periculoase, iar efectele lor pot fi devastatoare.

Experții avertizează că fulgere pot trece prin instalațiile sanitare, așa că este indicat să se evite contactul cu apa, fie că este vorba de de spălatul vaselor sau chiar de duș.

Citește și: Ciclonul „Cleon” va aduce cupolă de foc deasupra României. Diferenţele mari din termometre formează supercelule de furtună

„Cel mai bine este să evitați contactul cu apa în timpul unei furtuni. Nu faceți duș, baie, nu spălați vase și nu vă spălați pe mâini”, transmit reprezentanții Centrului pentru Comtrolul și Prevenirea Bolilor din SUA, potrivit CNN.

Pentru evitarea oricărui pericol, specialiștii recomandă dotarea imobilului cu țevi din plastic.: „Cu toate acestea, cel mai bine este să evitați orice contact cu instalațiile sanitare și cu apa curentă în timpul unei furtuni cu fulgere, pentru a reduce riscul de a fi lovit”

Un alt pericol la care oamenii se supun în timpul unei furtuni este statul pe terasa casei, pe balcon sau la fereastră. Este important să evitați contactul cu orice electrocasnic conectat la priză, cum ar fi telefonanele, laptopuri sau alte echipamente.

„NU utiliza nimic conectat la o priză electrică, cum ar fi computere sau alte echipamente electronice. Stai departe de telefoanele cu fir. Telefoanele mobile și telefoanele fără fir sunt sigure… dacă nu sunt conectate la o priză printr-un încărcător”.

Citește și: Viața ta poate fi pusă în pericol dacă folosești apa când e furtună. Iată ce se poate întâmpla

Persoanele care se află afară în timpul unei furtuni trebie să evite orice situație care crește riscul de afi lovit de fulger, cum ar fi întinsul pe pământ, chiar dacă în preajmă nu există adăposturi sigure. Cea mai bună soluție este să vă ghemuiți într-o poziței asemănătoare unei mingii.

„NU vă culcați pe pământ. Fulgerele provoacă curenți electrici de-a lungul pământului, care pot fi mortali la mai mult de 100 de metri distanță. Intrați într-o locație sigură; niciun loc din afară nu este sigur. Evitați orice situație care crește riscul de a fi lovit de fulger, cum ar fi să așezați lângă sau sub copaci înalți.

Dacă nu există adăposturi sigure la vedere, ghemuiți-vă într-o poziție ca o minge: puneți-vă picioarele împreună, ghemuiți-vă, aplecați-vă capul și acoperiți-vă urechile. Dar amintiți-vă, aceasta este o ultimă soluție. Căutați mai întâi un adăpost sigur”, mai spun experții.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!