Frunze de dafin sunt folosite în mod tradițional pentru a da aromă mâncărurilor, în bucătărie. Dafinul, ce are denumirea științifică de Laurus nobilis este cunoscut și sub numele de laur. Dafinul este o specie de plante aromatice din familia Lauraceae, arbore sau arbust veșnic verde, care ajunge până la 10–18 m înălțime.
Frunzele de dafin sunt o sursă bogată de vitamina A, vitamina C, fier, potasiu, calciu și magneziu. De asemenea, frunza de dafin conține enzime care ajută la descompunerea proteinelor și digestia alimentelor mai rapid, ajutând la calmarea indigestiei.
În frunze de dafin pot fi folosite și altfel în gospodărie. Sunt o modalitate simplă de a ne îmbunătăți bunăstarea, de a atrage energie pozitivă în viața noastră de zi cu zi, de a ne relaxa.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin în mașina de spălat. Trucul folosit de majoritatea gospodinelor
Frunzele de dafin sunt bogate în vitamine B, minerale și antioxidanți, au un efect calmant vizibil asupra sistemului nervos. Această proprietate relaxantă face din frunzele de dafin un mare aliat în reducerea stresului zilnic și, astfel, îmbunătățirea stării noastre generale.
De asemenea, frunzele de dafin au un efect calman. Plasarea frunzelor de dafin în dormitor sau agățarea lor lângă ușa camerei poate crea un mediu mai propice pentru un somn reparator datorită proprietăților lor relaxante.
Practica de a agăța o frunză de dafin în fața ușii tale nu este doar plăcută din punct de vedere estetic. Se spune că atrage fericirea, dragostea și prosperitatea, transformând spațiile de locuit în oaze de bunăstare și energie pozitivă.
Frunzele de dafin pot fi folosite și în alte moduri pentru a îmbunătăți atmosfera din casă. Plasarea lor în pungi de pânză sau arderea lor sunt metode populare de curățare a mediului și de eliminare a energiei negative, oferind protecție continuă spațiului de locuit.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin sub pernă. Mulți români nu știu acest truc
Alte utilizări ale frunzelor de dafin
Remediu împotriva mătreții. Măcinați 2- 3 frunze de dafin uscate în pulbere. Adăugați 1 până la 2 linguri de ulei de cocos în el. Amestecați bine. Aplicați acest amestec pe scalp. Lăsați-l timp de 15 până la 20 de minute. Se spală cu șampon. Repetați acest lucru de două ori pe săptămână.
Remediu pentru constipație. Se fierb 1 -2 frunze de dafin într-o cană de apă timp de 10 până la 12 minute. Se strecoară bine. Adăugați miere pentru gust. Se bea de două ori pe zi. Frunzele sunt extrem de aromate și pot fi folosite ca repelent impotriva insectelor.