De ce să pui mălai în grădină. Acest truc, pe care mulți români îl știu de la bunici sau părinți, face acum furori în mediul online. Dornic să vadă dacă este mit sau chiar funcționează, un gospodar l-a pus la încercare. A presărat mălai în grădină și în doar câteva zile a observat o schimbare importantă.
Citește și: Mămăligă fără mălai. A fost dezvăluită reţeta secretă a dacilor, ce ingredient foloseau
Odată cu creșterea temperaturilor, în curțile și grădinile oamenilor totul revine la viață. Pomii înfloresc, iarba începe să crească, se dezvoltă și se deschid bulbii florilor plantați în sezonul rece. În primele săptămâni de primăvară apar însă și elemente nedorite, precum buruienile și dăunătorii.
Internetul a devenit în ultimii ani gaza unei colecții uriașe de trucuri și sfaturi pentru grădinarii cu mai puțină experiență. Oamenii împărtășesc metodele la care apelează cu încredere pentru a-și transforma curtea într-o oază de verdeață.
Recomandările ce stârnesc cel mai mare interes sunt cele care folosesc ingrediente naturale și ieftine, dar care sunt la fel de eficiente ca produsele din comerț. Curios să vadă dacă unul dintre trucurile citite este mit sau realitate, un român l-a pus la încercare.
Citește și: Sfaturi pentru o grădină de vis! Ce flori trebuie să plantezi acum ca să te bucuri de culoare toată vara
A presărat mălai în grădină și în doar câteva zile a observat o schimbare importantă. Mălaiul a împiedicat creșterea buruienilor și printre firele de gazon și alte plante ornamentele din curte. Mai mult, acționează și ca îngrășământ.
Dacă vrei să aplici această metodă, trebuie să ții cont de un factor important: momentul în care presari stratul de mălai pe pământ. Operațiunea se face doar după ce semințele plantate au germinat. Dacă aplici tratamentul înainte, întregul proces de germinare va fi oprit.