De ce să pui ulei de măsline în cafea. Pentru multă lume poate părea surprinzător, însă după ce faci asta, e posibil să nu bei nicio cafea fără uleiul de măsline. Ideea Starbucks ar proveni, de fapt, din Sicilia, acolo unde există o cafenea ce aparține unei familii care prepară cafeaua după o tradiție internă. Aceasta presupune adăugarea uleiului în băutură.
Uleiul de măsline este un produs lăudat pentru beneficiile sale nutriționale. Contribuie inclusiv la scăderea colesterolului și combaterea inflamației din corpul uman. Adăugarea grăsimilor în băuturi nu este un obicei nou, spun nutriționiștii.
Cafeaua și uleiul de măsline, folosite împreună, pot prezenta proprietăți care duc la manifestarea unor mișcări specifice ale intestinului și împreună au potențialul de a duce la efecte laxative, spun specialiștii în domeniul nutriției. Cafeaua este diuretică, în timp ce uleiul de măsline este terapeutic.
Contrar opiniei tradiționale, ingredientul folosit deseori la diverse preparate nu se adaugă în băutură după ce a fost preparată, așa cum se procedează în cazul zahărului, laptelui sau a altor produse menite să o aromatizeze. Uleiul de măsline se adaugă direct în cafea, înainte de a fi preparată.
Cu alte cuvinte, ingredientul trebuie presărat în pulberea de cafea, amestecându-se continuu până când se omogenizează în totalitate. Apoi, pulberea de cafea ce prezintă ulei de măsline în ea se pune la aparat și se prepară băutura.
Nu trebuie să adaugi foarte mult ulei de măsline în cafeaua măcinată, două picături sunt suficiente pentru a-și face efectul și, în același timp, nu vor schimba gustul băuturii.