De ce să ţii căpşunile în apă cu sare înainte să le consumi. Acest truc simplu vă ajută să curăţaţi mult mai bine fructele şi să vă bucuraţi de gustul acestora.
Citeşte şi Reţetă Tartă cu căpşuni. Aşa faci cel mai bun şi rapid desert de sezon
Deşi suntem obişnuiţi să spălăm căpşunile înainte să le mâncăm, se pare că acest lucru nu este suficient. Reţelele de socializare au fost împânzite de imagini cu persoane care arată ce se întâmplă dacă ţin căpşunile în apă cu sare. Vei fi surprins când vei observa câte insecte mici vor ieşi din fructe.
Umpleţi un vas cu apă rece şi adăugaţi puţină sare. După ce se dizolvă sarea, adăugaţi căpşunile şi lăsaţi-le în vasul cu apă timp de jumătate de oră. Veţi vedea cât de multe insecte vor ieşi din fructe.
Iată, mai jos, lista afecţiunilor în care se recomandă consumul regulat de căpşuni:
1. Reduce riscul bolilor cardiovasculare. Potrivit cercetărilor, femeile care mănâncă trei porții de căpșuni pe săptămână au un risc mai mic de a suferi un atac de cord.
2. Au efect antiinflamator. Pigmenții coloranți ai căpşunilor (polifenolii) sunt antioxidanți, care ajută la reducerea artritei și la scăderea riscului de producere a bolilor de inimă.
3. Previne cancerul. Cercetătorii au arătat că flavonoidele împiedică înmulţirea celulelor canceroase, mai ales în cazul cancerelor de sân, col uterin și esofag.
4. Are efect antioxidant. Căpșunile sunt fructele cu cel mai mare conţinut de antioxidanți. Aceştia previn cancerul și scade nivelul colesterolului rău.
5. Reduce tensiunea arterială. Datorită conținutului ridicat de potasiu, căpșunile sunt recomandate în special în cazul hipertensiunii.
6. Stimulează imunitatea. Opt căpșuni oferă mai multă vitamina C decât o portocală.
7. Căpşunile sunt foarte bogate din punct de vedere nutriţional. Conţin fibre (aproximativ trei grame per porţie), iod și acid folic.
8. Ajută la menținerea siluetei. Sărace în calorii, dar bogate în principii nutritive, căpşunile ajută la menţinerea siluetei, dar şi la eliminarea kilogramelor în plus, graţie antocianilor care stimulează arderea grăsimilor stocate.