De ce se pun frunze de vișin deasupra murăturilor. Puține gospodine cunosc secretul

De ce se pun frunze de vișin deasupra murăturilor. Când vine vorba despre artele culinare, gospodinele au rețelele lor, care diferă de la zonă la zonă. Pentru că ne aflăm în sezonul fructelor și al legumelor, toată lumea își pregătește cămara pentru iarnă cu tot felul de bunătăți.
Alina Costache
20 sept. 2023, 20:15
De ce se pun frunze de vișin deasupra murăturilor. Puține gospodine cunosc secretul
De ce se pun frunze de vișin deasupra murăturilor

De ce se pun frunze de vișin deasupra murăturilor. Beneficiile acestora pentru sănătatea organismului sunt multiple. Când legumele și fructele sunt fermentate, bacteriile sănătoase descompun zaharurile naturale. Acest proces este cel care conferă murăturilor fermentate gustul lor acru.

Murăturile stau în apă sărată și fermentează timp de multe zile. Fermentarea este motivul pentru care unele persoane care au intoleranță la lactoză pot mânca iaurt. Bacteriile bune din iaurt descompun zaharul numit lactoză. Aceste bacterii, cunoscute și sub numele de probiotice, păstrează alimentele și au multe beneficii pentru sănătatea organismului.

De ce se pun frunze de vișin deasupra murăturilor

Unul dintre principalele motive este pentru a păstra textura crocantă a legumelor. Acestea conțin taninuri naturale, care ajută la menținerea fermității și texturii legumelor în borcane. Astfel, castraveții, sau ardeii rămân crocanți și nu devin moi în timpul procesului de conservare. În plus, frunzele de vișin pot îmbunătăți gustul murăturilor, adăugând o notă subtilă de arome și savoare.

Dacă din diverse motive nu se dorește folosirea acestor frunze, există și o alternativă și anume frunzele de stejar, de viță de vie, de țelină, de alun sau tijele de hrean, de țelină sau ardei iute întreg, care au același efect asupra legumelor murate: mențin textura crocantă și împiedică tulburarea saramurii.

Citește și: Cât oțet trebuie să pui la murături ca să-ţi iasă perfecte? Ce rişti dacă adaugi o cantitate nepotrivită de oţet

Elena Merişoreanu se laudă cu cei mai buni castraveţi muraţi

Solista Elena Merişoreanu vine în ajutorul gospodinelor, aflate în toiul pregătirilor pentru iarnă, cu reteța ei delicioasă de murături.

Sunt o gospodină bună, se vede și după îmbrăcăminte. Așa îți ții bărbatul pe lângă casă! Eu pun castraveții, bine spălați înainte, doar cu sare și cu apă. În borcan mai adaug frunze de cireș sau de vișin, frunze de mărar, morcov, țelină, ce se mai pune în rețeta clasică. 

Precizez însă că nu fac castraveții cu oțet, doar la gogoșari pun un pic, pentru că oțelul nu face bine la stomac. Ca să dați un gust aparte conservelor pentru iarnă, adăugați și o linguriță de miere sau de zahăr, atât la castraveți, cât și la gogoșari, ies delicioși! Se pune cam o lingură de miere, la o cantitate de 5 litri”, a spus Elena Merişoreanu.

Maestrul bucătar Horia Vîrlan (foto), în vârstă de 55 de ani, a fost invitat la Adevărul Live, unde a dezvăluit secretele unor murături perfecte. El a explicat cum face saramura şi cum alege legumele pentru a se asigura că vor rămâne crocante până ce îşi vor găsi locul în farfurie.

Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Din ce cauză ar fi murit, de fapt, Andrei Versace. Principala ipoteză a anchetatorilor
Capital.ro
Statul român ia terenurile înapoi. Decizie definitivă în justiție. Zero lei
Playtech.ro
Incendiu la academia lui Năstase și Marica din Pipera! Primele informații ale pompierilor
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Cum arată și câți ani are Sabrina, fiica lui Jean de la Craiova. Tânăra a terminat liceul cu media 9.10 și susține că urăște manelele | FOTO
Spynews
Ce le-a interzis Jennifer Lopez angajaților săi! Regulile controversate impuse de divă persoanelor care lucrează cu ea
Evz.ro
Poveste de iubire cu scandal. Amenințări și hărțuire în familia regală din Danemarca
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani le plătește Gabi Bădălau pensie alimentară copiilor: „Eu îi susțin financiar”
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
Ucraina primește al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot de la Germania
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!