De ce se pun merele în fân toamna. Puțini știu însă că aceste fructe pot fi păstrate o perioadă mai mare de timp cu ajutorul unei metode unice, învățată de la bunicii noștri.
”Nu o fi el foarte frumos estetic, dar asigur că prorpietățile din acest măr și calitățile lui nutritive sunt de zeci de mii de ori mai bune și mai valoroase decât ce găsiți în magazinele noastre sau chiar și la unii producători care au fermă de meri și oferă spre vânzare anumite tipuri de mere.”, a spus fermierul, în vloggul său.
Vloggerul a prezentant o idee inedită prin care ne putem păstra merele proaspete o perioadă foarte mare de timp.
”În luna ianuarie sau februarie când o să ajung la ele, o să le scot și o să le prezint în aceeași formă și calitate, să vedeți că ceea ce spun eu nu sunt povești. Și sunt sigur că cei bătrâni au mai practicat această metodă. Foarte multe lucruri pe care le făceau bătrânii noștri, tineretul din ziua de azi nu are de unde să știe. Pe tineri nu îi mai interesează aceste lucruri.
Noi de câțiva ani de zile nu am mai făcut fânul vrac cum se făcea înainte. Am făcut baloți pentru că forța de muncă nu mai există, a trebuit să luăm utilaje și fânul stă mult mai bine.”, a spus el.
Iată ce trebuie să faci:
”Merele trebuie adunate cu mâna. Ca să nu existe lovituri în măr, pentru că atunci apar probleme. Trebuie depozitate, foarte simplu, întinse bine. După ce au fost întinse foarte bine, se ia un balot, care se desface, iar fânul trebuie împrăștiat foarte foarte bine. Secretul e următorul: Fructele deja depozitate acolo, iar punând fân peste, creează un vid. Iar fructul stă conservat acolo până umblăm la el. ”, a spus el.