Membrii echipajului de zbor pot fi văzuți, atât la decolare cât și la aterizare, stând cu mâinile sub coapse. Acest gest nu este unul întâmplător, ci o poziție impusă, pe care fiecare membru trebuie să o respecte.
Însoțitorii de zbor au multe reguli pe care trebuie să le respecte pentru a asigura siguranța și confortul pasagerilor. Unul dintre obiceiurile mai puțin obișnuite pe care călătorii le-au observat la diferite companii aeriene este când însoțitorii de bord își așează mâinile sub coapse în timpul decolării și aterizării.
Această poziție nu este obligatorie doar la decolare și aterizare, ci și în timpul turbulențelor severe, în care sunt obligați să se așeze, să se asigure cu centura și să ia poziția de siguranță. Secretul din spatele acestui gest este simplu: însoțitorii de zbor își poziționează mâinile sub coapse și stau cu tălpile lipite de podea pentru siguranță. Acest lucru le permite să fie pregătiți pentru orice turbulență severă în timpul decolării și aterizării și îi ajută să își mențină echilibrul și stabilitatea în timpul oricăror mișcări puternice ale aeronavei în timp ce se află în aer.
Poziția mâinilor sub coapse și a tălpilor lipite de podea permite corpului să stea rigid și restricționează mișcarea membrelor și a coloanei vertebrale, scrie thesun.co.uk. Deși companiile aeriene nu au reglementări sau politici specifice care să impună însoțitorilor de bord să stea cu mâinile sub coapse, toate ghidurile de siguranță recomandă acest lucru și orice membru de cabină cunoaște această regulă de siguranță în timpul zborului.
Și pasagerii trebuie să știe că au de respectat o serie de reguli atunci când aleg să călătorească cu avionul. Una dintre cele mai importante reguli este că nu au voie să poarte papuci tip șlapi în aeronavă. Purtarea papucilor de acest gen, dar și a tocurilor, este interzisă, iar explicația se referă tot la condițiile de siguranță. În cazul unei evacuări de urgență, toboganul folosit la coborâre se poate sparge din cauza tocurilor, iar șlapii pot ieși rapid din picioare. În plus, nu sunt foarte practici nici în cazul în care pasagerii trebuie să fugă.
Citește și: Miracol în avion. Pasagerii unui zbor Istanbul-Marsilia au asistat la nașterea unui copil VIDEO