De ce trebuie să lipeşti folia de aluminiu în spatele caloriferelor. Trucul genial care îţi reduce factura

O folie de aluminiu între calorifer şi peretele exterior poate face minuni la factura de încălzire. Dar nu numai folia de aluminiu, ci şi parasolarele pe care le folosim la automobil. Rezultatul este uimitor, merită încercat.
Filip Stan
25 sept. 2022, 22:54
De ce trebuie să lipeşti folia de aluminiu în spatele caloriferelor. Trucul genial care îţi reduce factura

Află cum te poate ajuta folia de aluminiu să economisești câțiva lei în sezonul rece. Sezonul rece se apropie cu pași repezi, prin urmare, va trebui să ne pornim caloriferele. Cu toate acestea, atunci când caloriferele sunt deschise, dar nu emană căldura pe care o doriți, trebuie să apelați la acest truc. Nu este deloc inestetic, nici nu se observă în cazul caloriferelor moderne, iar efectul va fi aproape imediat: va radia căldura emanată de calorifer înapoi către cameră în loc să se oprească într-un perete de exterior rece şi neizolat corespunzător.

Soluția este cât se poate de ușoară și ieftină și nu va trebui să crești temperatura termostatului. Ba, mai mult de atât, vei reuși să economisești bani, într-o perioadă în care mai toate prețurile parcă au luat-o razna.

EXCLUSIV Olguţa Vasilescu a răbufnit după ce a fost acuzată că face risipă de curent: „Aud de două zile ca nu vreau sa fac economie. De la ce, de la 12 calorifere?”

Multe locuințe folosesc încălzirea pe bază de centrală, care asigura căldură în toată casă prin calorifere amplasate pe pereții locuinței. Un termostat este amplasat într-o camera centrală și asta, teoretic, asigură că întreagă casă se încălzește până la o anumită temperatură.

Cu toate acestea, observăm adesea că unele camere sunt mult mai puțin încălzite decât altele. Vrei să știi cum să rezolvi această problemă? Ai nevoie doar de folie de aluminiu!

Folia de aluminiu, un ajutor de nădejde în sezonul rece
Vrei să amplifici efectul caloriferelor tale? Avem un sfat simplu pentru tine. Ai nevoie doar de o rolă de folie de aluminiu. Desfășurați o bucată de aluminiu de aceeași lungime ca și cea a caloriferului și lipiți-o în spatele său cu niște bandă adezivă. Repetați acest proces pe toate caloriferele din locuință.

Căldura de la calorifer se va reflecta de pe folia de aluminiu, ceea ce înseamnă că, în loc să scape prin pereți, aerul fierbinte va fi transferat înapoi în cameră. Trucul este atât de eficient încât dă impresia că în cameră sunt două calorifere pornite în același timp în loc de unul, iar acest lucru se va reflecta foarte bine în termometre.

Când casa ta se încălzește mai repede, termostatul se oprește mai repede, ceea ce înseamnă că economisești și bani. O situație din care vei ieși numai cu câștiguri.

 

Cum se aerisesc corect caloriferele. Trucul care te ajută să eviţi pierderile de căldură
Cum se aerisesc în mod corect caloriferele. Iată ce truc te ajută să eviți pierderile de căldură. Trebuie să știi că primul lucru care trebuie făcut înainte de a porni căldura la centrală este să aerisești caloriferele. Dar nu e nimic grav dacă totuși ai dat drumul la centrală, dar nu ai apucat să aerisești caloriferele, deoarece încă mai poți să faci operațiunea.

Dacă nu știi însă cum să aerisești corect caloriferele din casă, iată cum trebuie să procedezi. În primul rând, dacă ai pornit deja centrala, ar trebui să o oprești, după care trebuie să oprești și robineții de la calorifere, atât cei de tur, cât și cei pentru retur.

Apoi, cu ajutorul unei chei speciale pentru aerisit sau cu o șurubelniță, se începe aerisirea propriu-zisă la cel mai apropiat calorifer de centrală. Se rotește la stânga șurubul aerisitorului, cheia sau șurubelnița. La început, o să iasă aer sau aer cu apă. Se lasă să curgă apa vreme de vreo zece secunde până ce va curge numai apă. Bineînțeles că o să ai nevoie de un vas în care să curgă apa.

Un al treilea pas ar fi să ajuți să iasă aerul din calorifer mai ușor, deschizând un pic robinetul de retur. Astfel, apa întră prin partea de jos în calorifer și împinge aerul afară.

Apoi, un alt pas mai departe este să închizi aerisitorul și să îl rotești spre dreapta, după care trebuie să deschizi robineții de tur și retur. Pasul următor este să te mulți la următorul calorifer și să repeți pașii expuși până acum.

Un alt pas este acela că, în timp ce se scoate apa din calorifere, presiunea din instalație scade. Se poate vedea la manometrul centralei dacă presiunea variază mult. Astfel, dacă presiunea centralei termice pe gaz scade sub 0 grade, va fi necesar să deschizi robinetul de umplere al centralei, ca să încarci instalația. La centrala pe gaz, presiunea în instalație trebuie să fie de 1,4 – 1,5 bar în staționare, iar când funcționează, nu trebuie să depășească 2,5 bar.

Toți românii trebuie să știe asta. Cum se face aerisirea corectă a caloriferelor ca să nu mai pierzi nici un gram de căldură
Ca să reduci pierderile de căldură, mai întâi trebuie să aerisești caloriferele, așa cum am explicat mai sus. E clar că dacă caloriferul nu se încălzește complet sau dacă în el se aud zgomote, caloriferul are nevoie de aerisire.

Un truc popular care te ajută să reduci pierderile de căldură prin perete este să pui o folie de aluminiu în spatele caloriferelor, iar pentru asta există în comerț folii speciale.

O altă recomandare pentru a nu mai pierde căldură este să nu acoperi caloriferele. Perdelele sau draperiile pot să blocheze căldura degajată de calorifere. De altfel, ține minte să nu pui niciun alt obiect mai aproape de centimetru de calorifer.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Orașul mare din Europa care a fost asaltat de români. Au ajuns a doua comunitate ca mărime și puțini vor să se mai întoarcă în țară: “Ne-au primit foarte frumos, cu multă căldură”
Capital.ro
Se montează obligatoriu pe mașini. Regulă nouă UE, aplicabilă din ianuarie 2026. Șoferii vor controla direct
Playtech.ro
Care sunt drepturile soțului supraviețuitor la moștenire. Ce spune legea
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Lovitură masivă pentru Trump: Un gigant auto japonez își mută producția în afara SUA, ca urmare a tarifelor impuse
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Paștele Blajinilor: sfaturi ale preoților pentru o pomenire adevărată – rugăciune, nu mese festive la cimitir
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Avertizări de Cod Galben în toată țara. Vremea se schimbă radical între 25 și 27 aprilie
Cancan.ro
NU E BANC! Câți lei câștigă lunar un livrator de mâncare în Timișoara: 'Lucrez de luni până joi, 12 ore pe zi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Banii de care trebuie să te ferești în România. Avertismentul Băncii Centrale: Sunt ușor de detectat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Planul secret al lui Trump să destrame Uniunea Europeană. A făcut deja primul pas
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte