De ce trebuie să mănânci cireşe seara. Beneficii uluitoare ale fructelor de sezon

Nutriționiștii spun că avem și toate motivele pentru care să le consumăm, întrucât sunt foarte sănătoase.
Alina Costache
23 mai 2024, 10:51
De ce trebuie să mănânci cireşe seara. Beneficii uluitoare ale fructelor de sezon

Mario Popescu a vorbit despre beneficiile fructelor de sezon, cu explicaţii detaliate despre cireşe. Începutul verii ne oferă extrem de multe fructe delicioase de sezon, însă vedetele sunt, fără doar și poate, cireșele. Acum, sunt cireşe peste tot în piețe, în supermarketuri și sunt în diferite sortimente. Astfel, pe lângă faptul că au un gust de-a dreptul irezistibil, nutriționiștii spun că avem și toate motivele pentru care să le consumăm, întrucât sunt foarte sănătoase. Așadar, trebuie să profiți din plin de ele, spune Mario Popescu, care dezvăluie în continuare de ce merită să le consumi.

În piețe se vând cireșe ieftine, dar românii preferă să dea 40 de lei/kilogram pentru fructele din supermarketuri

Când natura ne oferă anumite lucruri, știe de ce o face, ne oferă multe fructe care vin și ne întăresc sistemul imunitar. Cireșele sunt considerate unele dintre cele mai sănătoase fructe, au multe roluri, vin cu un conținut mare de vitamine, minerale. Cu cât un fruct este mai închis la culoare, cu atât are o cantitate mai mare de antioxidanți. Cireșele fac parte din această categorie. Antioxidanții ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, care sunt acele substanțe care produc inflamație în organism, de care trebuie să ne ferim. Asta se întâmplă în urma expunerii la stres, la poluare, în urma expunerii la o alimentație nesănătoasă.

Ele conțin, de asemenea, melatonină, care ne pune la nani, induce organismului o stare de bine, de aceea e bine să le consumăm seara.”, a declarat nutriționistul Mario Popescu, în cadrul emisiunii Vorbește lumea de pe Pro TV.

  • Beneficii cireşe
  • Sunt bogate în nutrienți de calitate. 
    Scad riscul de ateroscleroză.
    Recomandate celor care vor să slăbească.
    Estompează durerile musculare.
    Întârzie apariția semnelor îmbătrânirii premature. 
    Sunt o gustare delicioasă.
    Ameliorează durerile articulare.
    Întăresc firele de păr.

Pe lista fructelor de sezon cu beneficii uimitoare pentru sănătate se mai clasează și caisele, continuă să spună nutriționistul, care a expus toate motivele pentru care trebuie să introducem în meniul nostru drept gustare aceste fructe.

Fructele se consumă fie la 30 de minute înainte de masă, fie la o oră după masă, din cauza faptului că ele fermentează. Caisele sunt foarte importante, pentru că au o cantitate mare de vitamina A și betacaroten, ele ajută la întinerirea tenului și la protejarea sa de ultraviolete, de aceea ele apar și vara. De asemenea, vitamina A ajută la o vedere cât mai sănătoasă.”, mai spune acesta.

Căpșunile și nectarinele, pe lista de „așa da”
Nu trebuie să uităm nici de căpșuni, dar nici de nectarine, care au aceleași proprietăți ca și caisele, dar care oferă o textură și un gust diferit. „Căpșunile ,pe lângă faptul că sunt hipocalorice, au calorii foarte puține și un indice glicemic foarte scăzut, ne ajută la funcționarea corectă a neuronilor.

DESERT de nerefuzat! Rețetă negresă cu cireșe și glazură de ciocolată, care îți încântă papilele gustative

Nectarinele au aceleași proprietățile ca și caisele și piersicile, dar le-am adus ca o alternativă pentru cele două. Trebuie să fie consumate de persoanele care nu tolerează caisele, pot fi consumate fără problemă, o porție ar putea fi la 200 de g, dar putem avea până la 4-5 porții de fructe pe zi.”, a continuat specialistul.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum a rămas un cuplu de români plecați în vacanță în Grecia fără 1000 de euro. Banii erau în camera de hotel, iar ușile de la intrare și balcon încuiate: “Un hoț talentat?”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Rusia Folosește Drone Ieftine pentru Atacuri asupra Ucrainei
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!