De ce trebuie să pui cartofi în jumările de porc făcute la tuci.Tot ce trebuie să faci este să ai un tuci, jumăriși cartofi.
”Aceasta nu este o rețetă pentru restaurantele sofisticate, ci o rețetă pentru noi, oamenii de la țară, care încercăm să trăim și să mâncăm cât mai natural. În zona mea, în ziua mea când se fac jumările e lege sfântă. Așa puteți face celmai bun cartof prăjit pe care l-ați mâncat vreodată. La mine în familie e o tradiție, e o rețetă din moși strămoși.”, spune fermierul Adrian.
De ce trebuie să pui cartofi în jumările de porc făcute la tuci. Toate gospodinele trebuie să încerce acest truc!
Rețetă: Puneți jumările la topit, la foc mocnit, în tuci. Apoi se adaugă cartofii curățați.Se prăjesc cartofii, unde se creează o crustă! Rezultatul este uimitor! Se pot asezona cu brânză de oaie de la putină.
Rețetă de jumări
Jumările sunt printre vedetele din bucătăria oricărei gospodine, în perioada Crăciunului. Există însă un secret care va ajuta orice româncă să dea pe spate întreaga familie cu acest preparat.
Primul pas este să ai slănină curată și albă. Feliile trebuie să fie destul de groase, aproximativ două-trei degete grosime. Hălcile de slănină trebuie să conțină fragmente subțiri de carne, care dau și ele gust bun, și să aibă un miros proaspăt și dulce.
Dacă vrei să faci jumări bune, ai mare grijă ce oală folosești, pentru că slănina trebuie prăjită câteva ore și multe bucățele se lipesc de fundul oalei.
Evită oalele moderne din teflon sau inox. Îți trebuie o oală de tablă, cu fund dublu, sau o cratiță zdravănă, cum aveau bunicile noastre. Sau, cel mai bun, ar fi un ceaun sau o tigaie din fontă. La final, ține cont că oala folosită trebuie curățată cu buretele de sârmă de grăsimea lipită.
Citește și: Slănina: Cât de sănătos este acest deliciu culinar de Sărbători. Cum să fie preparată, cea mai bună reţetă