SPF-ul este de cele mai multe ori asociat cu sezonul cald, dar trebuie să știi că radiațiile UV sunt prezente pe tot parcursul anului și pot afecta pielea chiar și pe timp de iarnă.
SPF vine de la factor de protecție solară, adică intervalul de timp în care aceasta îți va proteja pielea de razele UV. Cu cât factorul de protecție este mai crescut, cu atât mai mult îți va proteja pielea. Ingredientele din cremele de protecție solară acționează rapid și previn problemele cauzate de soare.
Medicii specialiști recomandă aplicarea protecției solare și limitarea expunerii directe la soare în timpul orelor de vârf din zi, mai exact, între 10:00 și 16:00. Cu toate că unele persoane tind să creadă că regula se aplică doar pe timpul verii, specialiștii spun că este necesară pe tot parcursul anului. Asta, pentru că norii pot reduce nivelul radiației UV cu numai 50%, așa că aplicarea cremei SPF pe față este esențială. În plus, medicii recomandă folosirea unui produs cu minim 30% protecție pe zonele neacoperite, cum ar fi fața, urechile sau gâtul, atunci când timpul este petrecut în aer liber.
Institutul Național al Cancerului recomandă protecția solară chiar și în sezonul rece pentru că zăpada, gheața sau apa reflectă razele UV, care pot afecta pielea, vederea și pot crește riscul dezvoltării cancerului de piele.
Citește și: Bunica Emilia recomandă crema de față cu cafea care îți menține chipul tânăr: „E bună rău!”
Academia Americană de Dermatologie vine cu cinci sfaturi care te ajută să alegi corect crema de protecție solară, să știi cum să o folosești și să o aplici așa cum trebuie.
Citește și: Ce se întâmplă dacă te speli/nu te speli pe faţă dimineaţa