De la delicatese la opere de artă: companiile aeriene îmbunătățesc cabinele premium, în vreme ce livrările de avioane se lasă așteptate

Companiile aeriene din întreaga lume își intensifică eforturile pentru a oferi experiențe din ce în ce mai luxoase pasagerilor lor.
Filip Stan
21 oct. 2024, 17:22
De la delicatese la opere de artă: companiile aeriene îmbunătățesc cabinele premium, în vreme ce livrările de avioane se lasă așteptate

De la caviar servit în clasa business la galerii de artă la bord, toate companiile aeriene își îmbunătățesc serviciile premium pentru a atrage clienți cu putere de cumpărare ridicată. Această competiție se desfășoară într-un context de stagnare a altor îmbunătățiri esențiale, din cauza problemelor din lanțul de aprovizionare, scrie Financial Times.

Ce experiențe deosebite oferă companiile aeriene pentru cei care călătoresc

După reluarea călătoriilor masive în 2022, odată cu încheierea restricțiilor pandemice, companiile s-au confruntat cu întârzieri semnificative din partea marilor constructori de avioane, Boeing și Airbus. Aceste întârzieri au dus la livrări amânate cu ani întregi și au afecat atât flotele, cât și confortul pasagerilor.

Qatar Airways, de exemplu, a început să ofere caviar în clasa business pe anumite rute, o delicatesă care era anterior rezervată exclusiv pasagerilor din clasa întâi. În plus, compania a anunțat că va lansa un serviciu de Wi-Fi de mare viteză, alimentat de tehnologia Starlink a lui Elon Musk, ceea ce va îmbunătăți semnificativ conectivitatea în timpul zborului. De asemenea, China Airlines a încheiat un parteneriat cu un restaurant de trei stele Michelin pentru a oferi un meniu de degustare pasagerilor.

Emirates a investit masiv în vinuri și șampanii, astfel a cheltuit peste 1 miliard de dolari în ultimii 16 ani, și a semnat contracte pentru utilizarea exclusivă a unor vinuri de la branduri celebre precum Moët & Chandon și Dom Pérignon.

Jonny Clark, consultant pentru brandurile aeriene, spune că noile avantaje sunt adesea mai mult decât simple artificii de marketing.

„Companiile aeriene încearcă să găsească un punct de diferențiere pentru a atrage clienții și mizează pe consumul de produse soft pentru că este mai rapid iar lanțul de aprovizionare este mai rapid”, spune acesta.

Citește și: Biletele de avion se scumpesc! Noua taxă care îi înfurie pe călători. Ce anunț au făcut companiile aeriene

La ce sumă fabuloasă au ajuns aceste cheltuieli ale companiilor din întreaga lume

Cheltuielile pentru aceste îmbunătățiri vin într-un moment în care companiile aeriene raportează profituri semnificative. Asociația Internațională de Transport Aerian estimează că industria va înregistra profituri nete de 30,5 miliarde de dolari în 2024, cu o marjă de profit net de 3,1%.

Pe măsură ce călătorii de agrement devin o categorie din ce în ce mai importantă, aceștia caută experiențe superioare în zbor, în timp ce călătorii de afaceri, care preferă intimitatea și confortul, își reduc frecvența călătoriilor. Jonny Clark subliniază că pasagerii devin din ce în ce mai exigenți, iar companiile aeriene trebuie să se adapteze rapid la aceste așteptări.

În ciuda tendințelor de reducere a claselor întâi, unele companii din Europa investesc mai mult ca niciodată în cabinele de lux și spun că această opțiune nu va dispărea complet de pe piață. Cu toate acestea, competiția pentru a oferi o experiență premium devine tot mai acerbă, pe fondul provocărilor logistice și al așteptărilor în continuă schimbare ale clienților.

„Fiecare client va prioritiza aceste elemente în mod diferit iar ceea ce vrei este să te asiguri că ești în top cu oricare aspect de care îi pasă cel mai mult clientul”, spun Rob Burgess, editor al site-ului Head for Points pentru cei care zboară frecvent.

Citește și: Lege nouă pentru românii care își montează camere de supraveghere în casă. Amenzi mari pentru cine nu respectă noile reguli

DailyBusiness
Prețuri explozive pe piața imobiliară! Apartamentele s-au scumpit cu 13% față de anul trecut!
Spynews
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Bzi.ro
Mădălina Ghenea, apariție incendiară pe rețelele de socializare! „Ești cea mai frumoasă femeie din lume”
Fanatik.ro
S-a vândut unul dintre cele mai cunoscute magazine din țară. Spațiul a costat 8 milioane de euro
Capital.ro
Elena Udrea e distrusă. Adrian Alexandrov a făcut anunțul trist: Ea a pierdut....
Playtech.ro
Primele imagini de la înmormântarea Deliei Budeanu. Momente dureroase la mănăstirea Ghighiu
DailyBusiness
Decizia momentului! Se dau DOUĂ SĂPTĂMÂNI de vacanță pentru români
Adevarul
Lovitură pentru nepotul Regelui Ferdinand I. Procesul în care Dominic de Habsburg este acuzat de distrugerea unui conac se rejudecă
wowbiz.ro
Iancu Sterp și Denisa Coțolan au devenit soț și soție! Primele imagini de la cununia civilă
Spynews
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Babasha! Artistul nu a putut să își mai miște fața: ”M-a împiedicat să vorbesc...”
Spynews
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Evz.ro
Toată Planeta îl plânge. A murit idolul
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața
Cancan.ro
Ce a putut să pățească o româncă într-un aeroport din China. Era urmărită non stop de camerele de supraveghere 😲
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Toată Rusia e în doliu. A fost găsit mort în curtea clădirii. S-a sinucis!
StirileBZI
Toți șoferii trebuie să știe asta! Nu mai fă greșeala să apeși acest buton când vine frigul!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
stirilekanald.ro
„Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului
substantial.ro
Uraganul Oscar și criza energetică adâncesc dificultățile Cubei
MediaFlux
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Liam Payne de la One Direction: cine îi va moșteni averea uriașă