Începe vaccinarea angajaţilor din învăţământ. Campania de imunizare cu prioritate a persoanlului din învăţământ va debuta de miercuri în Bucureşi şi în 23 de judeţe, a anunţat medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. De joi se va începe vaccinarea în alte 14 judeţe, 26 februarie în 2 judeţe şi în 1 martie în utimele judeţe.
În București vor fi deschise 22 de puncte de vaccinare la Romexpo, a mai anunțat președintele comitetului de coordonare a campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.
Vaccinarea se va face în centre separate cu vaccin AstraZeneca pentru persoanele care au 55 de ani inclusiv şi cu vaccin Pfizer pentru cei peste această vârstă, urmând a exista circute separate de vaccinare.
Gheorghiţă a precizat că vaccinarea personalului din învăţământ se va finaliza în 10 martie, pentru prima doză de vaccin.
„Procesul de vaccinare pentru personalul din învăţământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea judeţelor din ţară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine, 24 februarie, începe activitatea de vaccinare în 23 de judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti, de joi, 25 februarie, continuă alte 14 judeţe, din 26 februarie două judeţe şi pe 1 martie încep ultimele trei judeţe. (…) Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până pe 10 martie pentru administrarea primei doze”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Palatul Victoria.
Până în prezent, din cei aproximativ 200.000 de angajaţi din Educaţie, în jur de 42.000 de angajați s-au vaccinat deja.
”Campania de vaccinare a personalului din învăţământ durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost vaccinate din rândul personalului didactic şi aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.
Cum se pot programa angajaţii din Educaţie pentru vaccinare anti-COVID
Valeriu Gheorghiţă a declarat că personalul din învăţământ se poate vaccina fără să se programeze în platfoma informatică.
„Programarea se va face după o altă modalitate şi nu se efectuează programarea în platforma informatică, practic unităţile de învăţământ centralizează lista cu personalul propriu care doreşte să fie vaccinat în această perioadă, aceste liste sunt centralizate la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene şi sunt transmise către direcţiile de sănătate publică. Direcţiile de sănătate publică, în funcţie de capacitatea cabinetelor de vaccinare şi de perioada pe care am propus-o pentru derularea activităţii de vaccinare efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunţaţi prin grija inspectoratelor şcolare şi a conducătorilor unităţilor de învăţământ. Procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7-10 zile pentru fiecare judeţ, în funcţie de momentul la care debutează activitatea de vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.
Sorin Cîmpeanu: 60.000 de angajaţi din învăţământ doresc să se vaccineze
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că 60.000 de angajaţi din acest sistem doresc să se vaccineze.
Citeşte şi: Începe vaccinarea prioritară a profesorilor. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
„În cursul acestei după amieze cel mai probabil se va anunţa decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ. Există o situaţie cu 60.000 de persoane angajaţi din învăţământ care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, luni, într-o conferinţă de presă.
Citeşte şi: Ministerul Educației a publicat noi teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și BAC 2021
Ministrul Educaţiei a precizat că până vineri după amiază erau peste 800 de elevi infectaţi cu COVID-19.
“Aveam vineri la ora 18, 809 elevi infectaţi. Din această săptămână solicităm şcolilor să raporteze şi numărul elevilor reveniţi în şcoală pentru că deja au trecut două săptămâni de la începerea semestrului doi”, a completat Sorin Cîmpeanu.