De necrezut! Cât a ajuns să coste o clătită în Mamaia. Stațiunea Mamaia a fost plină la propriu de românii care au vrut să își petreacă minivacanța de 1 mai, la malul mării.
Chiar dacă este cunoscută pentru prețurile exorbitante, Mamaia continuă să atragă ca un magnet turiștii dornici de distracție. Însă, anul acesta distracția le-a cam ieșit pe nas românilor atunci când au văzut prețurile pe care le percep comercianții la produse pentru care în anii precedenți costa o nimica toată.
Atunci când merg la mare majoritatea turiștilor obișnuiesc să mănânce pe lângă ciorbe, preparatele din carne sau fructe de mare, celebrele clătitele de la tarabe. Însă, anul acesta foarte mulți turiști și-au scos din meniul tradițional desertul preferat și asta din cauza prețului care pe unii dintre ei i-a lăsat fără cuvinte.
În acest an, comercianții din Mamaia vând o simplă clătită cu nu mai puțin de 29 de lei.
Prețuri mari au și băuturile de la restaurantele din Mamaia Nord. De exemplu, un espresso lung costă 15 lei, iar o apă plată de 500 ml tot 15 lei. O bere costă 20 de lei.
Ce care au vrut să se bucure de un fresh de portocale în Mamaia au scos din buzunar 30 de lei, iar o sticlă mică de Cola au dat 15 lei.
Nici porumbul fiert nu mai e ce a fost. Dacă în anii din urmă comercianții se plimbau pe plajă și vindeau celebrul porumb la un preț decent, anul acesta ei și-au amenajat tarabe și îl vând în Vama Veche cu 12 lei.
Prețul unui porumb fiert luat de la vânzătorii ambulanți din vamă este aproximativ cât o porție de rechin fript la cherhanaua lui Cătălin Scărlătescu, care este accesibilă pentru toate buzunarele.
Cei care vor să se bucure de o porție de rechin fript pe plită care are undeva la 200 grame) trebuie să scoată din buzunar suma de 25 de lei, potrivit Gândul.ro.
Tot la cherhanaua lui Scărlătescu pentru o porție de guvizi de 200 grame, turiștii trebuie să plătească suma de 20 de lei. Același tarif este perceput și pentru o porție de stridii de 200 de grame.
Printre cele mai scumpe preparate din meniul lui Scărlătescu se numără și calcanul. Pentru 100 de grame de calcan, turiștii trebuie să plătească 26 de lei, o sumă destul de mică, însă cei care aleg să comande un pește întreg, care are în medie între 1 și 4 kilograme, atunci vor lăsa în restaurantul lui Scărlătescu o sumă considerabilă.
Nici rapanele nu sunt accesibile oricui. Porția de 200 de grame de rapane costă 35 de lei, iar porția de midii costă doar 27 de lei, asta în timp ce ciorba pescărească este 19 lei.
Citește și Clătite supreme cu trei umpluturi. După ce le guști, nu te vei putea opri din mâncat