Surprins de cele auzite, fiindcă el nu avea mașină, a mers să vadă despre ce e vorba. I-a fost arătată o copie după contractul de vânzare-cumpărare pe care, teoretic, îl semnase chiar el.
Bărbatul a spus că este imposibil acest lucru și a negat că ar avea mașină. Apoi, și-a adus aminte că, la un moment dat, în 2020, și-a pierdut portofelul în care se afla buletinul și l-a recuperat datorită unei persoane de pe Facebook. Bărbatul și-a postat actul de identitate pe internet și a cerut ajutorul prietenilor virtuali să-l găsească. Aceștia au fost foarte receptivi și în acest fel și-a putut găsi buletinul.
Însă acum sătmăreanul crede că o persoană de pe Facebook care i-a văzut buletinul s-a folosit fără drept de datele lui personale.
Ulterior, bărbatul a urmat toate demersurile necesare pentru a dovedi că nu are nicio mașină. A sunat persoana care apărea ca vânzător în contract, iar aceasta i-a povestit că a vândut autoturismul din contract, dar unei alte persoane, susținând că nu el a întocmit acel contract de vânzare-cumpărare.
Cazul nu și-a găsit rezolvare decât după ce bărbatul a ajuns să se judece pentru a-și face dreptate. A urmat o plângere la poliţie, expertize ale semnăturilor, dar nu a putut fi descoperită persoana care a semnat în locul lui. Instanța a decis zilele acestea să anuleze contractul pe motiv de fals în acte.